Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.06.2014, 13:57   #66
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Zaintrygowany tematem wczoraj robiłem eksperyment.
Zebrałem ze strychu najmocniejsze graty sprzed 10 lat jakie znalazłem.

Athlon 64 @ 2,4Ghz (OC )
nForce3 socket 754
1,25GB RAM DDR
GF6600GT AGP 128MB
Dyski Maxtor Fireball 3 40GB oraz Fujitsu cośtam 20GB
CD-ROM52x ASUS i DVD-RW LG 4163B
SB Live!
Zasilacz 350W.

Wyszła ciekawa maszynka, zrobiłem dualboot XP SP3 po nLite oraz Linuxa x64 3.14.4 + MATE

Pierwsze wrażenie - Firefox 29 pod Linuxem renderuje i scrolluje wyraźnie szybciej, aczkolwiek nie jest to jakaś przepaść, na pewno nie powód do płaczu

W XP bardzo przeszkadza manager okien - jest stacking i niestety odrysowywanie okien troche przymula ten sprzęt (tego się nie spodziewałem, bo ten athlon dość mocny, a gf6 to też nie s3 virge).
Nie jest to też wielki ból, ale Marco działa wyraźnie płynniej co robi dobre wrażenie (zwłaszcza dla kogoś wyczulonego).

Wszystkie urządzenia pod Linuxem zostały wykryte i działają. Myślałem że z sieciówką nForce i SBLive! będzie problem. Grafika też działa ładnie przez Gallium3D+Mesa10.1+nouveau. OpenGL2.1 czyli ~DX9. Tak jak ma być.
Nie sprawdzałem sterowników od nVidia bo bardzo możliwe że nie wspierają już GF6.

Pod Windows znalezienie sterowników już nie było takie łatwe - Live! kończy się w 2002r, nforce w 2005, GF6 w 2013...

Podtrzymuję więc moją tezę Fanom XP życzę powodzenia
Poprosimy testy ze stoperem w ręku
Szacun za podejście do tematu

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post