Cytat:
Napisany przez andy
A co z ROMami producentów? Miałem stocka od HTC i ICH aplikacja kalendarza pozwalała na lokalne tworzenie kalendarzy.
|
I chwała im za to, ja mam praktycznei 100% czystego Androida 4.0.4 i tego nie mam.
Cytat:
Tak pod linkiem pokazane jest za co odpowiadają te ptaszki. Nigdzie nie widzę jednak wzmianki, że automatycznie wszystko było zaptaszkowane.
U siebie również tego nie zauważyłem po aktualizacji usług od Google.
|
U mnie te adaptery włączyły się automatycznie, dlatego szukałem w necie co to jest i skąd się wzięło.
Cytat:
Problem z Androidem jest u Ciebie taki, że kupiłeś urządzenie kierując się tylko ceną. Dostałeś system, który w 90% nie zostanie zaktualizowany...
Musiałeś w nim bardzo wiele poprawić bo producent spieprzył. Nic dziwnego, że masz tyle negatywnych doświadczeń.
|
Chwila moment, czy aktualizacja Androida 4.0 do 4.4 cokolwiek by zmieniła? Czy Android 4.4 ma zawsze fabrycznego roota? Lokalne kalendarze "out-of-the-box"? Mniejszą synchronizację z Google? Obawiam się że nie. Więc nie zaciemniaj tematu, bo moje urządzenia nie ma tu nic do rzeczy. To co poprawiałem - skrypty startowe też nic do tematu nie wnosi i nie przedstawiam tego jako argument "przeciw".
I raczej niewiele telefonów z 2012 roku dostanie 4.4 niezależnie od ceny. Nikt wróżką nie jest żeby przewidywać co będzie za dwa lata.
Mój Android jest w 90% czysty 4.0 od Google, jedyne różnice to bodajże obsługa dwóch kart SIM i jedna customowa aplikacja Gigabyte to oszczędzania energii.
Co do kalendarza to spoko, pewnie sobie go doinstaluje, skoro mój Android sam z siebie takiej opcji nie oferuje. Gdybym miał stockowego to pewnie różnica byłaby kolosalna ...
PS. Firmowy Samsung S2 z Androidem 4.1 w którym prawie wszytko jest samsungowe - też nie ma kalendarzy lokalnych, mam do wyboru cytuje: "Konto Samsung", "Facebook", "Google" i "Serwer". Więc nie zwalaj na mój tel