Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2014, 08:47   #226
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
A co z ROMami producentów? Miałem stocka od HTC i ICH aplikacja kalendarza pozwalała na lokalne tworzenie kalendarzy.
I chwała im za to, ja mam praktycznei 100% czystego Androida 4.0.4 i tego nie mam.
Cytat:
Tak pod linkiem pokazane jest za co odpowiadają te ptaszki. Nigdzie nie widzę jednak wzmianki, że automatycznie wszystko było zaptaszkowane.
U siebie również tego nie zauważyłem po aktualizacji usług od Google.
U mnie te adaptery włączyły się automatycznie, dlatego szukałem w necie co to jest i skąd się wzięło.

Cytat:
Problem z Androidem jest u Ciebie taki, że kupiłeś urządzenie kierując się tylko ceną. Dostałeś system, który w 90% nie zostanie zaktualizowany...
Musiałeś w nim bardzo wiele poprawić bo producent spieprzył. Nic dziwnego, że masz tyle negatywnych doświadczeń.
Chwila moment, czy aktualizacja Androida 4.0 do 4.4 cokolwiek by zmieniła? Czy Android 4.4 ma zawsze fabrycznego roota? Lokalne kalendarze "out-of-the-box"? Mniejszą synchronizację z Google? Obawiam się że nie. Więc nie zaciemniaj tematu, bo moje urządzenia nie ma tu nic do rzeczy. To co poprawiałem - skrypty startowe też nic do tematu nie wnosi i nie przedstawiam tego jako argument "przeciw".

I raczej niewiele telefonów z 2012 roku dostanie 4.4 niezależnie od ceny. Nikt wróżką nie jest żeby przewidywać co będzie za dwa lata.
Mój Android jest w 90% czysty 4.0 od Google, jedyne różnice to bodajże obsługa dwóch kart SIM i jedna customowa aplikacja Gigabyte to oszczędzania energii.

Co do kalendarza to spoko, pewnie sobie go doinstaluje, skoro mój Android sam z siebie takiej opcji nie oferuje. Gdybym miał stockowego to pewnie różnica byłaby kolosalna ...

PS. Firmowy Samsung S2 z Androidem 4.1 w którym prawie wszytko jest samsungowe - też nie ma kalendarzy lokalnych, mam do wyboru cytuje: "Konto Samsung", "Facebook", "Google" i "Serwer". Więc nie zwalaj na mój tel

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.06.2014 o godz. 08:53
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online