Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.06.2014, 07:50   #246
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Te panasonic jeszcze niedawno byly po 4-5 zl wiec teraz 7 to czyste zdzieranie z tych ktorzy przestraszyli sie faktu ze niedlugo calkiem znikna.
Zwlaszcza ze na alledrogo nie zostaly ostatnie sztuki ale dalej sa wystawione setki "cake".
Co do pewnosci ze po paru latach one w odroznieniu od innych beda dzialaly to przekonamy sie dopiero za te n-lat bo na dzis to tylko teoria.
Nie wiem jak wy ale ja nagrywajac wazne dane do archiwizacji odkladam takie plyty w mega bezpiecznie miejsce i praktycznie nie uzywam (uzywam kopie) wiec nie powinno byc znaczacej roznicy czy nosnik jest panasonic,fortis czy maxell.
Dla przykladu mam rozne plyty dvd sprzed wielu,wielu lat i wiekszosc da sie bezproblemowo odczytac mimo ze sporo to "no-name".
Poza tym wazne dane i tak sa skopiowane na dyskach twardych oraz plytach dvd.Watpie by wszystkie nosniki nagle puscily.

Zreszta trzeba i tak sie przygotowac na znikniecie panasonica a ze fortisa juz nie ma to co proponujecie jako nr 3 ?

Veroniczka => widze ze jestes z gdanska wiec sluze pomoca w sprawdzeniu plyt "na zywo"

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 23.06.2014 o godz. 08:24
dune2 jest offline