Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.06.2014, 17:20   #16
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Weź DVDIsaster i zapas różnych napędów DVD.

Tym programem możesz odzyskiwać po kawałku w różnych napędach, uzupełniając za każdym razem sektory których nie udało się jeszcze odczytać.
Tylko 3 napędy z mojej Top Listy najlepszych czytadeł widzi pliki na płycie Liteon DH-20A4P,Lite-On 1693S,Lite-on iHAS 224A)
Plextor PX-950SA widzi jedynie rozmiar płyty i próbuje coś odczytać ale trwa to wczytywanie płyty wieki.Odczyt na razie idzie na IsoBuster na pierwszy ogień.

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Ja bym olał te uszkodzone sektory i sczytał tylko to co się da. Czyli podczas odczytu zastępował zerami to czego nie da się odczytać. ISO Buster takie coś oferuje, chyba DVDisaster, a pod Linuksem ddrescue. Plex najwyraźniej z uporem maniaka każe napędowi próbować odczytać danych sektor, dlatego to tyle trwa i może się nigdy nie skończyć jeśli nie ustawili jakiegoś timeoutu/limitu prób.
PlexScan był robiony tylko żeby sprawdzić jak wyglądają uszkodzenia sektorów ich rozmiar i rozmieszczenie.
Odczyt idzie na IsoBuster właśnie z zerami-ale musi być bardzo bardzo źle skoro idzie to z taką prędkością na takim napędzie.Na razie wiatrak do Liteon - zamontowałem i powoli idzie do przodu-mam nadzieję że laser płyty nie przepali w czasie kilkudniowego odczytu
Zobaczymy co odczyta -może będą same zera

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online