Cytat:
Stwierdzenie że Android wyprzedza iOS o pięć lat jest tak głupie że nie wymaga komentarza. To miło że Google ostatnio sklonował iTunes w Google Play.
|
Ale to fakt. Możliwościami oraz elastycznością wyprzedza Android iOS. Apple dopiero dodaje funkcje, które Android miał od początku. Czyżby teraz mieli dopiero na to moc obliczeniową?
Google nie sklonował iTunes, bo Apple nie było prekursorem. Prekursorami sklepów z aplikacjami jest m. in. Mozilla. Firefox miał to lata świetlne temu.
Repozytoria z systemów linuksowych są teraz wdrażane w OSX i Windows... Wszystko to remix...
Cytat:
Spójrz na daty premier systemów. Android 2 - 2009. WP7 - 2010. ICS z płaskim interfejsem - 2011. Przypadek. Interfejsu nie przewraca się do góry nogami co rok bez powodu, a między 2.x a 4.x jest niespodziewana przepaść której na przykład nie ma miedzy 4.0 a 4.4 choć minęły 3 lata.
|
Nigdzie nie twierdziłem, że to Google wynalazło płaski interfejs...
Paski interfejs pojawił się na długo przed np. na stronach www.
Nie brałeś też pod uwagę Androida 3.x, który interfejsem nawiązuje właśnie do ICS.
Cytat:
Nie wiem czemu uczepiłeś się tego multitaskingu? Multitasking to miły dodatek, ale nie jest konieczny na urządzeniu mobilnym gdzie widać tylko 1 aplikację na raz. W zupełności wystarczy częściowy. Inne aplikacje i tak działają zawsze tylko w tle. Android też ma pewną hybrydę bo po osiągnięciu limitu zabija aplikacje, działa więc troche jak częściowy i zazwyczaj to nie przeszkadza.
|
Nie jest konieczny? To, że nie widzisz kolejnej aplikacji nie znaczy, że nie chcesz aby ona w tle pracowała! Przykład to Tasker. Jak będę miał czas i chęci to podam Ci konkretne zastosowania.
U mnie wykorzystuje to w Keepassie.
Cytat:
Oczywiście każda korpo ma swoje na sumieniu, tylko przeczytaj ileśtam swoich ostatnich postów - zaczynasz zachowywać się jak fanboj
|
Kiedyś przestało mi się podobać cukierkowanie Apple. Od tamtego momentu wytykam ich *****izm i ograniczenia. Jak to komuś coś przeszkadza, to jego problem.
Nie lubię też kiedy ktoś pisze/mówi nie prawdę o rzeczach na których się znam
Pokaż 5 cytatów w których się zachowuje jak fanboj.
Cytat:
Android jest najnowocześniejszy, najszybszy, najładniejszy, ma najlepszy hardware (zawsze o rok za apple, ale liczy się rozmiar ekranu i pojemność baterii), najładniejsze kolory, najmultitaskniejszy multitasking i już sobie przygotowałem popcorn bo będę oglądać następne keynote gdzie Google rozgromi konkurencję pisząc że wyprzedza ją o 5 lat....a inni od niego kradną (to co oni sami ukradli). Google też jest najbardziej open i wcale nie widzę ile projektów opensource prowadzi Apple, bo to kłamstwo. Wygląda na to że Google zaczyna kopiować od Apple nawet styl działania. Czy skopiowali już Jobsa? Też nosi jeansy?
|
Po raz kolejny nadinterpretujesz to co napiszę. Nigdy nie napisałe, że jest naj naj. Napisałem, że po premierze Androida L Apple jest daleko z tyłu. Próbowało dogonić go dodawanymi klawiaturami jednak AL nie stoi w miejscu.
Cytat:
Nawet za czasów Atari vs Commodore chyba aż tak nie było
|
Krytykuje Apple i ich produkty nie dlatego, że używam konkurencji, ale dlatego że ta firma oraz ich polityka mnie niesamowicie irytuje. Uważają się za jakąś elitę a tak na prawdę są zwykłą firmą ze zwykłymi produktami. Kiedy ich fanboje na forach jeździli każdego kto o nich złe słowo napisze to jakoś nie protestowałeś. Czemu?
No i na koniec Apple to jedyna firma na świecie, która potrafi ogłosić ogłoszenie produktu (Mac "Pro)"! Tak się chwalili innowacyjnymi rozwiązaniami a tak na prawdę co zrobili to maksymalnie ograniczyli jego osiągi aby się nie stopił.
W tym roku jest "tania" wersja iMaca. Dlaczego podstawowa wersja jest taka tania? Bo jest jednorazowa.
Ciekawe czy poradzili sobie już z żółknącymi matrycami
Dla zainteresowanych porównanie wersji beta Androida i iOS.
Porównanie Androida L Preview z iOS8 Beta
http://www.phonearena.com/news/Andro...t-look_id57664