Cytat:
wczesniejsze doniesienia o falowaniu dzwieku juz dawaly do myslenia
|
Falowanie dźwięku dotyczyło 4 letniego budżetowego TV moich rodziców nie mojego.
Cytat:
teraz jeszcze dochodzi brak programu z cyfrowej naziemnej
|
Źle zrozumiałeś. U mnie TV naziemna działa świetnie. Mam jednak drobny problem z przewodnikiem po kanałach - GUIDE.
Gdy uruchomię TV np. z kanałem TVP1 to w przewodniku kanałów mam "Brak informacji" dla kanałów 4-29.
Gdy przejdę do danego kanału wyświetla się on bez problemu, oraz przy ponownym wejściu do przewodnika kanałów jest on już widoczny dla wszystkich (tj. dla kanałów 4-29, które nie były widoczne).
Gdy go włączę z kanałem Polsat to jest ta sama sytuacja, tylko tym razem w przewodniku nie są widoczne informacje o kanałach z zakresu 1-3, oraz 12 - 34.
Po wejściu na jeden z tych kanałów przewodnik pokazuje kanały dla wszystkich.
Cytat:
i kompatybilnosc sama ze soba - Samsung zamyka sie we wlasnym ekosystemie? to ja podziekuje, bo smartfonom tej firmy juz podziekowalem
|
Nie sprawdzałem pilotów firm trzecich, ale wiem że Samsung swoje oprogramowanie wydaje tylko na swoje telefony - te do zdalnej obsługi. Jeżeli jest inaczej to poproszę o linka do takiego pilota
Cytat:
jeszcze nie trzymanie haselka do sieci
|
Od momentu kiedy miałem ten problem Szajsung wydał dwie aktualizacje fw do mojego TV.
Przed momentem sprawdziłem i... kurde działa! Nie musiałem nawet podać ponownie hasła. Najwidoczniej najnowszy fw to naprawił.
Cytat:
i ten "genialny" smart pilot, o ktorym nie slyszalem ani jednej pozytywnej opinii (tak, wiem, ze jest tez normalny)
i soundbary wykastrowane ze zwyklego radia FM
|
To nie tak, że pilot jest zły. Po prostu obsługa za jego pomocą jest zdecydowanie wolniejsza niż zwykłym. Testowałem sterowanie głosem, gładzikiem i sorki ale szybciej mi się obsługuje klasycznym. Może gdybym używał go przez 2-3 tygodnie, to nabrałbym pewności - kto tam wie.
Cytat:
fakt, ze mi akurat na Smart TV nie zalezy, to chce to zrealizowac wtyczka (Android TV stick lub Raspberry PI)
|
Odpalanie YouTube bezpośrednio z TV (fajna sprawa). Przekazywanie materiału z YT na TV - rewelacja!