Cytat:
Napisany przez andy
Zadziwia mnie twoja niekonsekwencja 
|
A mnie nie, bo nigdy przenigdy w życiu nie widziałem aby wadliwy sterownik uszkodził urządzenie. To jest teoretycznie możliwe. Ale w praktyce troche gorzej. Zdarzało mi się podkręcać sprzęty o 100% i nic nie spaliłem.
Poza tym nikt nie każe w urządzeniu wystawiać API do overclockingu/overvoltowania. Nie dajesz możliwości uszkodzenia sprzętu wystawiając niebezpieczne funkcje - to możesz dać gwarancje NA SPRZĘT.
Cytat:
Znowu bronisz Apple. Likwidowanie portu słuchawkowego ma jeden cel - jeszcze większe uwiązanie użytkownika w stajni Apple.
|
Może i tak, ale jednocześnie gniazdo to jest chyba już faktycznie za grube. Jeżeli chcą zrobić jeszcze cieńsze smarty to nie starczy miejsca na obudowę. Nie jest tak? Na czym tu chcesz jeszcze zaoszczędzić?
A może chcą zrobić smarta cieńszego niż gniazdo i zaskoczyć konkurencję. Głupi pomysł ale moze tak chcą. I co w tedy mają zrobić?
Cytat:
Kiedyś podałem konkretne wypowiedzi, które potwierdzają zamykanie się Apple nie ze względu o dobro klienta, ale o dobro własne, tak aby mieć stały dopływ gotówki. Jak widać było w tym dużo prawdy.
|
Oczywiscie że Apple dba o swoje dobro, co nie zmienia faktu że gniazdo jest za grube i nie ma obecnie alernatywy. Apple może pójść w kierunku otwartego standardu ale wtedy straci potencjalną przewagę nad konkurencją (Na oko znowu gdzieś tak przez rok będzie miało coś czego nikt inny nie ma). W dodatku cieńszego smarta wypuściłoby razem z resztą generację później. Więc idzie w kierunku dla siebie bardziej opłacalnym i dogodnym.
Też byś tak zrobił!
Cytat:
Ciekaw też jest, że w przypadku Androida czepiasz się często bez potrzeby a Apple bronisz zawsze bez względu na to co chcą wprowadzić...
|
Nie wiem czy to takie ciekawe, myśle że to nie jest prawda.
Cytat:
Widać jak bardzo nienawidzisz Google oraz samego Androida.
|
E tam, nic osobistego, tak nienawidze Google że kupiłem rodzicom po Androidzie a bratu doradziłem LG G2 zamiast Lumii 1020. Co nie znaczy ze nie moge krytykować tego co mi sie nie podoba.
Cytat:
Google nie tworzy standardów aby uzasadnić wdrożenie nowych technologii tak jak to robi Apple czy MS....
Aha i tak na koniec. Wiesz, że Apple złożyło wniosek o przyznanie patentu, który pozwala na losowe przypisanie adresu MAC, aby urządzenia nie dało się śledzić na jego podstawie? Wiesz też że Apple zaproponuje to pewnie tylko dla firm? Nie bądźmy hipokrytami.
|
Nie wiem... i raczej nei napiszę że mi się to podoba bo mi się nie podoba.
Cytat:
Tak podsumowując. Apple blokując sprzęt innych firm (ten tani) idzie w kierunku, który sobie obrało już jakiś czas temu - całkowitej izolacji,
|
Ich firma, ich droga ich wyniki finansowe, ja im nie bronie. Who cares? Ale po prostu nic od nich nie kupie, bo ich tak uwielbiam że aż nic nie kupuje...
A Apple wtedy powie nie chcesz to nie kupuj who cares mamy 10 milionów innych userów.