Dyskusja: Nautilus
Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.07.2014, 16:37   #7
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
To nie są moje osobiste opinie Andy. Autorzy Gnome niesamowicie sie narazili linuxowej społeczności.

Zarówno Cinnamon jak i MATE to środowiska które powstać w ogóle nie powinny - powstały aby wypełnić lukę. Lukę także dla dystrybucji które po prostu nie miały już jak dołączyć swojego domyślnego desktopa.
I tu na wysokości zadania stanął Mint tworząc Cinnamona i wspierając MATE.

Ludzie - w tym ja - generalnie nie mają problemu z tym że GNOME3 istnieje jako takie. Mi też podoba się jego wygląd i uważam że to ciekawa filozofia do ekranów dotykowych.
Cytat:
Ono ma według developerów być prostym środowiskiem. Skoro takie jest założenie, to nie rozumiem dlaczego jest tyle krzyków?
Ale G2 takie nie było! Problem w tym że G3 zastąpiło G2. Najpopularniejsze Linuxowe środowisko legło w gruzach, zostało zastąpione czymś innym. W dodatku niestabilnym i nie bardzo rokującym nadzieje na przyszłość.

Sorry ale nie może być tak że sequel kultowego horroru jest komedią, a strzelanki grą logiczną. Bo będą krzyki. I tu jest cały problem. To nie MATE powinno być forkiem GNOME. To G3 powinno być forkiem MATE.

Żeby było śmieszniej autorzy GNOME mają ochote zawojować świat przy pomocy GNOME OS choć kończy im sie kasa bo coraz mniej mają wsparcia kogokolwiek.
Dystrybucje zastępują ich ostatnie "wyczyny" forkami.
Równia pochyła w niebyt.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.07.2014 o godz. 16:45
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post