Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.07.2014, 22:29   #6854
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
To że tego nie widziałeś nie znaczy, że tak nie jest. Modyfikacja kernela czy sterowników w nim może urządzenie uszkodzić.
O tym, że odblokowane urządzenie może zostać łatwo zainfekowane już nie wspomnę. Aplikacja mająca dostęp do partycji systemowych może nadpisać firmware i np. zrobić z telefonu cegłę.
Tak jasne, na równi stawiasz teoretycznie możliwy przypadek uszkodzenia sprzętu z ewidentnym podłączeniem telefonu pod 220V? Gdy ładowarka/zasilacz pada wszystko może sie zdarzyć. Jeżeli hardware nie posiada możliwości programowego sterowania napięciem/zegaram to żaden kernel i żaden kod go nie uszkodzi.
Cytat:
Sama próba wgrania fw może zakończyć się ucegleniem. Kto wtedy powinien zapłacić za koszty naprawy urządzenia?
Przecież napisałem że chodzi o gwarancję NA SPRZĘT. Jak użytkownik uszkodzi soft wgrywając jakiś syf to sorry ale jego wina. Jak podłączy ładowarkę od chinola i usmaży tel - również. Na bateriach polsko chińskiej marki GoClever jest wyraźnie napisane aby ładować ładowarką oryginalną albo spełniającą określone wymogi.

Cytat:
To ciekawe, że inni producenci potrafią robić cieńsze telefony tylko nie Apple i potrzebuje do tego usunąć port słuchawkowy...

Jak dla mnie znowu podajesz durne powody na obronę...
Cieńsze od czego?

Cytat:
Co ty gadasz? Gdyby Apple na siłę nie montowało tam swoich portów, to wejście słuchawkowe nie stanowiło by problemu.

Standardy są po to aby użytkownik nie musiał kupować pierdyliarda przejściówek. Jak Apple by robiło samochody, to pewnie nie miałbyś nic przeciwko noszeniu przejściówki do pistoletu na paliwo?
Zasmucę Cię. W moim samochodzie mam przejściówkę do pistoletu na paliwo. Inaczej wlew LPG nie zmieściłby się we wlewie Pb. Ale przecież mogłem wyjarmolić sobie szpetną dziurę w błotniku - byłoby brzydko ale za to zgodnie ze standardem Nie przeszkadza mi ta przejściówka codziennie nie tankuje.

Cytat:
Dziwne bo mi pisałeś tutaj kiedyś inaczej. Czepiałeś się za to że krytykuje głupie rozwiązania od Apple.
Bo może nie były dla mnie takie głupie. Przecież nie musimy się zgadzać w tej kwestii...

Cytat:
Dziwie się też dlaczego używasz coś co Ci kompletnie nie odpowiada.
Bo chwilowo nic lepszego nie ma. Poza tym nie jest tak że kompletnie mi nie odpowiada. Po prostu ma pewne rażące wady.
Cytat:
Po tym poście zaczynam wątpić, że starasz się być obiektywny wobec tej firmy.
A ja nigdy nie wątpiłem że nie jesteś obiektywny

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.07.2014 o godz. 22:50
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post