Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.07.2014, 00:34   #6857
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ciekawe co nie?
Cytat:
Interesting, Apple can remotely reset your EFI firmware password - it's a 10 minute process handled remotely by an Apple dept.
https://twitter.com/hackerfantastic/...09963916701696

Cytat:
Tak jasne, na równi stawiasz teoretycznie możliwy przypadek uszkodzenia sprzętu z ewidentnym podłączeniem telefonu pod 220V? Gdy ładowarka/zasilacz pada wszystko może sie zdarzyć. Jeżeli hardware nie posiada możliwości programowego sterowania napięciem/zegaram to żaden kernel i żaden kod go nie uszkodzi.
Nie teoretyczny ale praktyczny. Uwalenie telefonu przez wadliwe sterowniki czy błędne/celowe wgranie wgranie fw, to nie teoria ale fakty.

Wcześniej jechałeś po producentach za blokowanie bootloadera, teraz bronisz Apple. NIEKONSEKWENCJA.

Cytat:
Przecież napisałem że chodzi o gwarancję NA SPRZĘT. Jak użytkownik uszkodzi soft wgrywając jakiś syf to sorry ale jego wina. Jak podłączy ładowarkę od chinola i usmaży tel - również. Na bateriach polsko chińskiej marki GoClever jest wyraźnie napisane aby ładować ładowarką oryginalną albo spełniającą określone wymogi.
Ciekawe. Zawsze powtarzałeś, że blokowanie bootloadera to zło, że odblokowanie równe z utratą gwarancji to zło. Teraz przyznajesz Apple rację jak chcą odmawiać naprawy gwarancyjnej urządzeniom, które można było podpiąć pod podróbki...
Wybacz ale powoli zaczynasz gadać jak Max.

Cytat:
Zasmucę Cię. W moim samochodzie mam przejściówkę do pistoletu na paliwo. Inaczej wlew LPG nie zmieściłby się we wlewie Pb. Ale przecież mogłem wyjarmolić sobie szpetną dziurę w błotniku - byłoby brzydko ale za to zgodnie ze standardem Nie przeszkadza mi ta przejściówka codziennie nie tankuje.
Nie mówię o samochodzie przerabianym, ale o takim "zwykłym".

Biorąc inny przykład: standardy śrub, połączeń, wierteł, mocowań itd. Twierdź dalej, że standardy nie są potrzebne i można je ignorować kiedy się chce.
Apple nie robi tego dla dobra użytkowników, ale dla dobra swojego - wiązanie ze sprzętem tak bardzo żeby rezygnacja z ich ekosystemu była najbardziej uciążliwa jak to tylko możliwe.
Tak więc nie broń ich w taki sposób...

Cytat:
Cieńsze od czego?
Od Apple. Jakoś nie potrzebują usuwać złącza słuchawkowego aby to robić. Cóż dla Apple to tylko powód aby słuchawki pasowały tylko pod "ich" złącze. Dzięki temu nie tylko będą mogli sprzedawać słuchawki po zawyżonej cenie ale i inni producenci tych gadżetów wezmą z nich przykład.
Nie pisz o przejściówkach w tym przypadku bo to będzie śmiech na sali. Nie dość, że wydasz $29 za przejściówkę, to jeszcze będziesz w niej wyglądał jak idiota.

Cytat:
Napisany przez Yossi
Ja jestem człowiek prosty i pewnie dlatego pewnych argumentóww nie rozumiem.
Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego telefon musi być przed wszystkim "cienki".
Wielkość obecnych dotykowych smartfonów to jedna z cech dla których się je kupuję. Nie twierdzę, że telefon ma być przede wszystkim cienki, ale jego grubość powinna się mieścić w dzisiejszych normach. Dlaczego? Nie chcesz chyba nosić cegły w spodniach? Przy np. 4.5 - 5.5" 5mm robi różnicę...