Cytat:
Napisany przez andy
Wielkość obecnych dotykowych smartfonów to jedna z cech dla których się je kupuję. Nie twierdzę, że telefon ma być przede wszystkim cienki, ale jego grubość powinna się mieścić w dzisiejszych normach. Dlaczego? Nie chcesz chyba nosić cegły w spodniach? Przy np. 4.5 - 5.5" 5mm robi różnicę...
|
Co do wielkości smarfonów to zgadzam się z Tobą w 100%. Co wiecej, sam przećwiczyłem to, że wielkość 4,5" kontra 4,7" robi już dość sporą różnicę.
Jednak co do "cienkości", to wybacz, ale różnica rzędu 5 mm "w cienkości" jest dla mnie (zaznaczam- DLA MNIE) niezauważalna i nieistotna.
Ja patrzę przede wszystkim na to co smartfon może zrobić, a nie na to, czy jest BIAŁY albo CIENKI.
Ale rozumiem, że w pewnych kręgach to są najbardziej istotne cechy.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Poza tym tak samo jak Apple uwiązuje do swojego sprzętu, tak samo Google uwiązuje użytkowników do swoich usług, do konta gmail dowala całą resztę google+, youtube nawet jeżeli komuś to jest niepotrzebne.
|
jak zapewnie wiesz, nie jestem wielbicielem Androida, chociaż używam na co dzień 2 telefonow z tym systemem. (na jednym - czysty Andek, na drugim CGM 11.2)
Google nie tyle "uwiązuje" co "proponuje" użytkownikom swoje usługi. W przeciwieństwie to tak zaciekle bronionego przez Ciebie Apple - nie musisz ich używać, a odinstalowanie takich składników jak Google+ czy Youtube jst banalnie proste i legalne.
Z drugiej strony, uważam, że tego typu dodatki powinny być doinstalowywane przez użytkownika jako opcja, a nie - narzucane z góry.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Aby skorzystać z Androida konto na gmail jest w zasadzie niezbędne. Czemu? Po co mi to? Może ja chce na wp.pl? Może ja nie chce backupu w chmure google ale na kartę SD?
|
Ten wpis świadczy o tym, jak bardzo mało wiesz o ANdroidzie.
Ja w ogóle nie mam konta na gmail, a całkiem nieźle mi idzie korzystanie z tego systemu.
Pozwól, że udzielę Ci podstawowej wskazówki:
(gdybyś kiedyś w razie miał w ręku telefon z Androidem i chciał z niego normalnie korzystać):
- konto email jest w Androidzie potrzebe przede wszystkich do korzystania ze Sklepu.
- konto to może być zarejestrowane na dowolnym serwerze, w dowolnej domenie, na przykład moje jest na @yahoo.com i też działa bez zarzutu. Chcesz używać konta na wp.p? A kto Ci broni? Przecież możesz bez problemu.
- co do backupu, to "uprzejmie donoszę", że backup wykonujesz tam. gdzie chcesz, może być w chmurze, może być na karcie SD. TO NIE APPLE. Tu decyduje użytkownik.
na koniec jeszcze raz podkreślam, Android to nie jest mój ulubiony system.