Cytat:
Napisany przez grzeniu
A kto ci od małolata tłoczył takie rzeczy do łba? Rozumiem, że rodzice...potem w przedszkolu i dalej w szkole?
Szczerze współczuję
Teorię ewolucji też odkryłeś nową?
Od kiedy to islam jest religią nienawiści? Nie wiesz, co piszesz. Ekstremiści są wszędzie, ale to inna para kaloszy.
Nie wiem, czy masz się z czego cieszyć, jeśli dla ciebie sprawa jest prosta. 
|
Nie rozumiesz, w programach popularnonaukowych to już norma że słyszymy o ewolucji i tysiącach/milionach lat, podawane jako fakt.
W szkole również było tego nie mało. W średniej szkole za zadawanie pytań nt. ewolucji dostawałem pały, tylko dlatego że miałem wątpliwości, które chciałem rozwiać. Zasada w szkole jest prosta, albo łykasz jak młody pelikan, albo się sprzeciwiasz i jesteś gnojony, tak działa szkoła, mogłem się o tym przekonać.
Oczywiście że ekstremiści są wszędzie, wśród tych co zowią się chrześcijanami też ich nie mało.
Porównaj Koran do Nowego Testamentu, to zrozumiesz dlaczego jedną nazwałem Miłości a drugą nienawiści.
Nową teorie ewolucji ? Tego nie zrozumiałem. Jest niby jedna, ciągle zmienna (wg. tego co akurat pasuje, taka nowomowa).
To ideologia nie nauka, nauka ma za sobą twarde, sprawdzalne dowody.
Na ewolucje dowodów brak, pozostaje tylko teorią (fantazją).
Dlaczego ta teoria miała by być faworyzowana i nauczana, tak jak gdyby była oczywistą prawdą ?
Mikroewolucja, owszem tą obserwujemy, to jest nauka.
Ewolucja ? Czysta hipoteza.
Przepraszam, mam prawo (jeszcze) wierzyć w co zechce, wierzę w Stwórce.
Inni wolą wierzyć w to że wybuchło nic (Big Bang z niczego ?). Skoro nic robi nagle Big Bang, to sory, dla mnie to dyrdymały, nie nauka.
Prostota to klucz do zrozumienia.
Ciężko tak zmanipulować Nowy Testament, żeby wyszło że masz mordować niewiernych. Z Koranem sytuacja jest dużo prostsza.
Mam się z czego cieszyć

. Każdy ma, jeśli tylko chce.
Mam obietnice w które wierze że się spełnią, pytanie co masz Ty ?