Cytat:
Napisany przez smolarz
Witam, szybkie pytanie - zakupiłem używane ps3 cech 2500b z rogero 4.55 i hdd 750gg. Wszystko hula pięknie, ale na konsol był robiony downgrade i ktoś źle (lub wcale ) dokleił jedną stopkę od spodu w wyniku czego odpadła i jej nie ma. Posiadam takową od innej ps3 i moje pytanie - czym to przykleić? może być klej typu kropelka czy coś takiego?
|
Chodzi o te stopki?
Użyj taśmy dwustronnej, nie używaj kleju bo uniemożliwisz sobie późniejsze rozkręcanie konsoli.
Cytat:
Napisany przez smolarz
Drugie pytanie teoretyczne , czy wie ktoś może jak w tych nowszych ps3 slim ma sie sprawa z YLODem? przyznam szczerze że obawiam się tego niezmiernie... Wiem że zakupiona ps3 została niedawno wyczyszczona z kurzu oraz została w niej zmieniona pasta termo na arctic mx2.
|
Ja osobiście nie doświadczyłem żadnego YLOD w Slimach a przez ręce przeszło mi z 20 sztuk. "W internetach" czytałem może o 3-4. Zaryzykuje stwierdzenie, że stosunek YLOD-a Slima do Fata jest jak 1:10 o ile w Slimie co jakiś czas go wyczyścisz i co "dłuższy czas" wymienisz pastę. Mojego slima nie czyściłem od nowości (3 lata) i dopiero teraz łapie wyższe temperatury (ale i tak niegroźne, więc śmiem twierdzić, że po wyczyszczeniu będzie "funkiel nówkka). YLOD w Facie jest bardziej wadą konstrukcyjną (jak RROD w Xboxie 360 Fat). Sony nauczyło się na błędach i przyłożyło się do Slima (analogicznie mało się słyszy lub wcale o RRODzie/E74 w X360 Slim).