A ja pojde pod prad i powiem ze stanowczo odradzam Taca - za takie pieniazki kupowac naped ktory a) w testach wcale nie wypada rewelacyjnie b) nawet przez Teaca nie jest robiony?! (ostatni Teac to zdaje sie Asus ale pewien nie jestem; na pewno to oem innego producenta).
Odnoszac sie do zrobionego powyzej porownania - Mercedes ktory nawet nie jest robiony w fabryce Mercedesa?
Zostaje cena i znaczek na masce a jaki sens placic o polowe wiecej za znaczek??
Co do kwestii wyboru LG - Liteon... z obu bedziesz tak samo zadowolony. Ja osobiscie preferuje Liteona - faktycznie o awaryjnosci LG kraza legendy (ile w nich prawdy trudno powiedziec) no i fakt niezaprzeczalny - 90% problemow z nagrywarkami na forum to walki z LG (wystarczy spojrzec na tytuly postow). A wcale nie sa az tak popularne jak co niektorzy sugeruja... (z rajdu po sklepach w Szczecinie wynika ze raczej wiecej idzie Liteonow a LG daje sie ludziom niezorientowanym w temacie ze wzgledu na specyficzna gwarancje tego producenta - sprzedawcy nie obchodzi ze naped sie zepsuje, zwyczajnie odsyla do producenta). Kolejna wada LG jest paskudna wybrednosc na plytki - podobno w nowszysch napedach poprawiona ale tego nie wiem bo nie mam z nimi kontaktu.
I tyle z mojej strony...