Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.09.2014, 19:50   #2178
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus
http://ark.intel.com/products/82930/...up-to-3_50-GHz
TDP140W, tylko ta cena póki co zabija.
O w pizdunie co za rakieta!

No ale to 140W to zabije Cię na rachunku... Taki komp 24h/dobę przy ~50% obciążeniu...

Cytat:
Ponieważ wentylator się kurzy i każdy z czasem się zużywa. A poza tym ciekawiej.
Ok kurzy się. U siebie w obudowie mam na spodzie filtr do kurzu, który zminimalizuje tę wadę. Oczywiście raz na 6 miesięcy czyszczenie tak czy inaczej będzie.

Cytat:
Napisany przez Arepo
Zasilacz pasywny w kompie jest super. Sam mam od kilku lat wersję pasywną i nie zamienię go na nic innego. Każdy wentylator powoduje większy lub mniejszy szum, który przeszkadza i na dłuższą metę denerwuje. Oczywiście są różnice między produktami markowymi i droższymi niż "no name", które potrafią huczeć jak suszarki. Natomiast pomiary rządu 13dB to chyba ciśnienie akustyczne z 3 metrów
Ten be quiet, którego mam jest BEZGŁOŚNY. Jak przysunę głowę do kratki na górze obudowę to słyszę wentylator na procku jak już.

Serio warto zastanowić się nad takim lub podobnym. Zasilacz pasywny o podobnej mocy (twój sobrus jaką ma sprawność, bo mój do 88%) kosztuje trochę więcej niż ten co ja kupiłem.

Cytat:
Napisany przez sobrus
Mi w nocy przeszkadzają nawet piski dobywające się czasem z kompa.
A tak serio to skoro zasilacz pasywny może mieć 200W to po co zawracać sobie głowę innym?
Przecież ja nie buduje grzejnika tylko nowoczesny komputer i nie będzie brał więcej.
No właśnie jestem ciekawy jakie są różnice od strony technicznej? Jak to jest z poborem mocy z sieci? Gdzie są pewniejsze zabezpieczenia? Który lepiej sobie radzi z obciążeniem bliskim znamionowym przez dłuższy czas?