Z jednym sudo krzyczy, że "open logfile /var/log/partclone.log error".
Z kolei po wklepaniu wg. Andy'ego jedyne co robi to rozpakowuje archiwum ale do pliku "<nazwa na wejściu>.out", a nie podanego przeze mnie wyjścia dla partclone. Nie wiem zresztą jakim cudem, skoro partclone kompresuje np. bzipem każdy sektor z osobna, więc gdyby bzip się nie dogadał z partclone to nic by nie wypakował bo ten oczekuje jednego archiwum, a nie kawałków co powiedzmy 512B w tym że archiwum. Nie rozumiem tego... Nie rozumiem nawet co bash rozumie przez "|".
Wielkość wypakowanego obrazu pokrywa się z wielkością zajętego miejsca, ale nie wielkością partycji. Podglądając w hex widać niepokojący

nagłówek i stopę: "partclone-imageEXTFS", "7V=", a przeglądając pobieżnie resztę widać, że jest rozpakowane. Wiec to nadal nie jest forma do zamontowania tylko kontener partclone'a.
- - -
Andy, tak jak w tytule tematu. Chce rozpakować i zamontować obraz partycji wykonanej za pomocą Clonezilla. Z zamontowaniem to podejrzewam nie będzie problemu przez kpartx, ale z rozpakowaniem póki co mam duży.
- - -
W załączniku dorzuciłem przykładowy obraz z zawartością jakby ktoś chciał się pobawić. Powinno mieć 32MB po doprowadzeniu tego do ludzkiej formy.