Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.09.2014, 11:49   #6989
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj
andy za co Ty Apple tak nie lubisz? używałeś kiedyś dłużej niż kilka minut coś z logo jabłuszka? nikt Cię przecież nie zmusza do posiadania fajfona, zakup to umowa, masz tyle kasy ile chce sprzedawca masz telefon, proste.
Wielokrotnie już pisałem dlaczego, proszę nie każ mi tego powtarzać po raz kolejny...

Cytat:
Ja moimi pieniędzmi rządzę sam i robię z nimi co uważam za słuszne (oczywiście w ramach prawa co by głupie podteksty wyeliminować), to są moje pieniądze!!! moje decyzje i moje upodobania!!! Jedni stoją w kolejkach bo lubią inni jak Demek dymają na rowerze i nikt się z tego nie śmieje, że obciach, wstyd, nikt nie wyzywa go od sekciarzy i parasoli... Pozostawiam to dalej bez komentarza.
Wybacz ale stanie w kolejce po produkt aby mieć go kilka dni wcześniej niż reszta klientów a jeżdżenie rowerem to dwie inne sprawy.

W pierwszej kwestii jest to po prostu dziwne, chore i nienaturalne. Jeszcze bym zrozumiał gdyby te pierwsze N osób miało sprzęt taniej o powiedzmy 50%, lub ten sprzęt był by sprzedawany w wersji limitowanej...
To co robią Ci fanatycy jest chore, nienaturalne i mogę z tego publicznie kpić.
Po drugie wisi mi to kto co kupuje do momentu kiedy publicznie się tym nie chwali - jeżeli ktoś publicznie wygłasza jakieś tezy, to ja równie dobrze publicznie mogę napisać swoją opinię.

Cytat:
Poza tym, nie wdając się specjalnie w polemikę z udzielającymi się w temacie specjalistami od Androida, mogę z ręką na sercu potwierdzić, że iOS jest przyjaźniejszy dla przeciętnego śmiertelnika koniec i kropka, wiem bo odczuwam to na co dzień od 1,5 roku używając oba systemy, w mocnych telefonach...
Możesz to bardziej rozwinąć? Wiesz z taką opinią spotykam się dosyć często - no i ok każdy ma do tego prawo. Jednak kiedy zapytam a co się robi przyjaźniej w iOS niż w Androidzie, lub dlaczego (na przykładach) jest on przyjaźniejszy to nagle te osoby milkną i nie potrafią nic w tej kwestii powiedzieć.
Takie puste deklaracje bez poparcia w rzeczywistości

btw,

Apple kłamało w sprawie nowego układu Apple A8?
http://komorkomania.pl/2283,apple-kl...kladu-apple-a8

Nie wiem na ile to co tam jest napisane jest zgodne z prawdą, ale jeżeli tak to jest to bardzo interesujące

Cytat:
Apple wraz z nowymi iPhone'ami przedstawiło układ A8. Tradycyjnie firma nie ujawniła zbyt wielu danych o specyfikacji chipsetu, ograniczając się do stwierdzanie, że będzie on zauważalnie szybszy niż Apple A7 - wydajność CPU ma wzrosnąć o 25%, a nowa grafika ma być szybsza o 50%. Pierwsze testy wydajności jednak tego nie potwierdzają.
Cytat:
iPhone 6 w testach Basemark X osiągnął wynik 21204 punktów, co jest rezultatem dobrym, ale nie powalającym. Smartfon jest oczywiście szybszy od poprzednika, ale różnica między urządzeniami nie jest duża - iPhone 5s w tym samym teście osiąga 20253 punktów. Nijak ma się to do zapowiedzianych wzrostów wydajności (25% CPU i 50% GPU). Nowy model nie wypada też najlepiej na tle choćby Galaxy S5, którego wyniki plasują się na poziomie 23,5 tys. punków (w wersji ze Snapdragonem 801). Warto przy tym zauważyć, że sprzęt Samsunga ma ekran FullHD, a panel iPhone'a 6 pracuje w rozdzielczości 1334 x 750 pikseli.
Cytat:
To oczywiście tylko moje spekulacje, które odnoszą się do jednego wyniku testu. Do tego nie wiadomo nawet czy robiony był on na finalnej wersji sprzętu/oprogramowania, ani kto był ich autorem. Nie powinniście więc brać tego jako pewnik. Kto jednak wie, może Apple na prezentacji nie powiedziało całej prawdy o Apple A8 i wydajności nowych iPhone'ów. Firma oczywiście nie kłamała, ale mogła celowo przemilczeć kilka rzeczy. Przekonamy się o tym pewnie, gdy sprzęt trafi już na rynek.