Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.09.2014, 21:45   #6994
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit
Czy ci się to podoba czy nie, apple robi sprzęt dla określonej grupy odbiorców, którzy są w stanie zapłacić więcej i płacą.
I dlatego nie zgadzam się z tym. Premium to coś więcej. To nie tylko produkt za który ktoś jest wstanie wydać więcej z próżności.

Przykład z FMCG. Idąc do (super/hiper)marketu czy dyskontu podchodzisz pod półkę mięsną i widzisz parówki.
Można kupić 1kh parówek za 7zł gdzie zawartość mięsa to 20% jednak można też kupić 0.250kg za 5zł gdzie zawartość mięsa to 93%.

Wydajesz więcej - za 1kg zapłacisz 20zł jednak nie jest to wyrzucenie kasy. Dostajesz produkt zdrowszy o większej zawartości mięsa i smaczniejszy.

Cytat:
Ponadto ich produkt spełniają wszystkie kryteria zapisane w książką definiujące produkt premium. Po prostu tego nie rozumiesz, bo jesteś w innej grupie odbiorców.
A dlaczego to nie jestem? Dlatego bo nie kupuję akurat Apple? Uwierz mi ale potrafię kupić droższy produkt - po prostu nie wydaję kasy na marno.

Cytat:
Napisany przez sobrus
OMG jak odstają gdzie?
Bo Apple ma 2900 a cztery wykręcone Kraity mają 3000?

To faktycznie przepaść
Dziwne. Jak Apple chwaliło się GPU o większej ilości rdzeni to nie protestowałeś...

Jak dla mnie Snapdragon 801 dzielnie walczy A to nie wszystko na co ich stać. Jeżeli 801 jest w stanie rywalizować z najnowszym dzieckiem Apple, to ciekawe co się stanie jak zmaterializuje się Snapdragon 810!
4+4 (4xA57 +4xA53)!. Oczywiście te 8 jajek nie będzie mogło działać jednocześnie, będą się płynnie przełączały między sobą.
Wszystko już w 64 bitach.