Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.09.2014, 22:24   #6996
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
I dlatego właśnie M@X słusznie uważa, że jesteś hejterem. Co cię w końcu obchodzi, kto ile wydaje i na co?
Chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem

Wiesz kiedy mnie obchodzi kiedy ktoś wydaje? Kiedy się tym chwali i próbuje pokazać jakim to jest lepszym człowiekiem. Wtedy takiego kogoś sprowadzam ładnie do parteru i pokazuje mu jakim jest próżnym i malutkim człowiekiem.
Cytat:
Wyszukujesz jakieś informacje, jakie to kiepskie w porównaniu z innymi parametry ma to czy tamto, i w dodatku przepłacają...
No chyba na tym polega porównanie? Jeżeli mogę mieć dwa produkty na zbliżonym poziomie i jeden kosztuje 40-50% więcej od drugiego to nie jest to przepłacanie? Dla mnie jest.
Cytat:
A co to kogo obchodzi? Religia to nie jakieś dowody, to wiara... Łażą ludzie do Kościoła co tydzień, sterczą tam godzinę albo dłużej, zostawiają nie rzadko pieniądze i czy coś z tego mają oprócz (może) lepszego samopoczucia? Ale przecież mają wolną wolę, tak im powiedziano, więc chodzą...
Tylko, że wiara to zupełnie co innego.
Cytat:
Więc czemu się czepiasz ludzi, którzy się lepiej czują posiadając produkt nadgryzionego jabłka, którzy biorą wszystko od nich w ciemno, nie oglądając nawet produktu, którzy przepłacają, by mieć lepsze samopoczucie, by łechtać swoją próżność, by poczuć się choć przez rok lepszymi... Do następnej premiery nowszej, tej najlepszej wersji... To ich pieniądze, co cię to obchodzi?
Jeżeli ktoś publicznie pokazuje jakim jest próżnym i naiwnym człowiekiem, to równie dobrze mogę to publicznie skrytykować.

Wiele osób na forum na sprzęt od Apple i jakoś czepiam się tylko nielicznych. Jak myślisz dlaczego? Odpowiem. Nie lubię hipokryzji i próżności. Nie lubię kiedy ktoś definiuje się przez to jak drogie ma gadżety. Nie ważne czy to będzie Apple, Samsung czy HTC czy co innego.

Czy kiedykolwiek wywyższałem się nad innymi bo mam taki a to taki sprzęt? Pisałem, że czyni mnie to lepszym człowiekiem? NIE.

Nigdy nie zapomnę kiedy yahol napisał jak to fajnie się czuł kiedy wyciągną bodaj na szkoleniu swojego Macbooka. Ponoć wszyscy dookoła mu zazdrościli, że czuł się nie wiadomo kim.

Zobacz sobie Reetou co pisali fanatycy Apple jeszcze dwa lata temu. Przecież 3.5" to ideał. A dzisiaj? A dzisiaj iP 5.5" bije rekordy sprzedaży (już nie wnikam, że Apple idealnie manipuluje popytem i podażą).
Jeszcze rok temu kpili z NFC. Teraz? Teraz wychwalany jest Apple Pay.

Nawet blogi technologiczne osiągają wysoki poziom hipokryzji:

-theverge.jpg
http://applefobia.blogspot.com/2014/...-iphona-6.html

I na koniec. Jeżeli iPhone to produkt premium, to każdy flagowiec z Androidem, WP, BB czy innym ustrojstwem to też produkt premium.

Ostatnio zmieniany przez andy : 15.09.2014 o godz. 22:27
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post