Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.09.2014, 18:48   #12
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Jak dla mnie Snapdragon 801 dzielnie walczy
e tam dzielnie, nadrabia ilością.
Gdyby A8 miało cztery rdzenie to co byś powiedział ?
Fakt nie ma, bo po co, ale jestem 100% przekonany że mogłoby mieć. Powierzchnia nowego procesora to tylko 89mm2, stare Apple A5X miało 165.
Cytat:
4+4 (4xA57 +4xA53)!. Oczywiście te 8 jajek nie będzie mogło działać jednocześnie, będą się płynnie przełączały między sobą.
No i tu właśnie leży problem że nie patrzysz na nic więcej niż wynik w GeekBenchu. A57 tak samo jak A15 nie są przystosowane do działania w urządzeniach mobilnych.
Są zbyt prądożerne dlatego dodaje się te drugie rdzenie. Rdzenie Apple ich nie potrzebują. 8 jajek jaka to powierzchnia procesora? Jaki pobór mocy?

Cytat:
Dziwne. Jak Apple chwaliło się GPU o większej ilości rdzeni to nie protestowałeś...
bo GPU to GPU tu procesory się inaczej liczą, ile byś ich nie nawsadzał zawsze działają jako jeden procesor graficzny.
Apple nie popisało się faktycznie inwencją - po prostu wsadzili to co PowerVR ma teraz najmocniejszego.

Cytat:
I na koniec. Jeżeli iPhone to produkt premium, to każdy flagowiec z Androidem, WP, BB czy innym ustrojstwem to też produkt premium.
Oczywiście że tak! Ale niekoniecznie musi być marki premium. Marka to marka, to coś innego niż produkt który się pod nią sprzedaje.
Cytat:
No chyba na tym polega porównanie? Jeżeli mogę mieć dwa produkty na zbliżonym poziomie i jeden kosztuje 40-50% więcej od drugiego to nie jest to przepłacanie? Dla mnie jest.
A gdzie masz produkt z iOS kosztujący mniej od iPhone? Gdyby był to M@X pewnie by nie "przepłacał" tylko kupił ten tańszy.

Cytat:
Napisany przez M@X
Zacznie byc, jesli Android zacznie wreszcie dzialac ;-). Bo jesli - wierzac Tobie - sprzet jest porownywalnie wydajny, to skoro iOS dziala na nim plynnie a Android ma lagi, to problemem jest kiepska optymalizacja systemu dla sprzetu. Wszedzie.
Już teraz tak źle nie jest. Wystarczy telefon ze średniej półki i system zasuwa jak głupi. Na hiendzie jest oczywiście jeszcze lepiej.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 16.09.2014 o godz. 19:07
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post