Cytat:
Napisany przez andy
Jak dla mnie Snapdragon 801 dzielnie walczy 
|
e tam dzielnie, nadrabia ilością.
Gdyby A8 miało cztery rdzenie to co byś powiedział

?
Fakt nie ma, bo po co, ale jestem 100% przekonany że mogłoby mieć. Powierzchnia nowego procesora to tylko 89mm2, stare Apple A5X miało 165.
Cytat:
|
4+4 (4xA57 +4xA53)!. Oczywiście te 8 jajek nie będzie mogło działać jednocześnie, będą się płynnie przełączały między sobą.
|
No i tu właśnie leży problem że nie patrzysz na nic więcej niż wynik w GeekBenchu. A57 tak samo jak A15 nie są przystosowane do działania w urządzeniach mobilnych.
Są zbyt prądożerne dlatego dodaje się te drugie rdzenie. Rdzenie Apple ich nie potrzebują. 8 jajek jaka to powierzchnia procesora? Jaki pobór mocy?
Cytat:
|
Dziwne. Jak Apple chwaliło się GPU o większej ilości rdzeni to nie protestowałeś...
|

bo GPU to GPU tu procesory się inaczej liczą, ile byś ich nie nawsadzał zawsze działają jako jeden procesor graficzny.
Apple nie popisało się faktycznie inwencją - po prostu wsadzili to co PowerVR ma teraz najmocniejszego.
Cytat:
|
I na koniec. Jeżeli iPhone to produkt premium, to każdy flagowiec z Androidem, WP, BB czy innym ustrojstwem to też produkt premium.
|
Oczywiście że tak! Ale niekoniecznie musi być marki premium. Marka to marka, to coś innego niż produkt który się pod nią sprzedaje.
Cytat:
|
No chyba na tym polega porównanie? Jeżeli mogę mieć dwa produkty na zbliżonym poziomie i jeden kosztuje 40-50% więcej od drugiego to nie jest to przepłacanie? Dla mnie jest.
|
A gdzie masz produkt z iOS kosztujący mniej od iPhone? Gdyby był to M@X pewnie by nie "przepłacał" tylko kupił ten tańszy.
Cytat:
|
Napisany przez M@X
Zacznie byc, jesli Android zacznie wreszcie dzialac ;-). Bo jesli - wierzac Tobie - sprzet jest porownywalnie wydajny, to skoro iOS dziala na nim plynnie a Android ma lagi, to problemem jest kiepska optymalizacja systemu dla sprzetu. Wszedzie.
|
Już teraz tak źle nie jest. Wystarczy telefon ze średniej półki i system zasuwa jak głupi. Na hiendzie jest oczywiście jeszcze lepiej.