Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.09.2014, 20:04   #5
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
e tam dzielnie, nadrabia ilością.
Gdyby A8 miało cztery rdzenie to co byś powiedział ?
Fakt nie ma, bo po co, ale jestem 100% przekonany że mogłoby mieć. Powierzchnia nowego procesora to tylko 89mm2, stare Apple A5X miało 165.
Ale nie mają! Liczy się to co jest teraz. Qualcomm poszedł w stronę większej ilości rdzeni (późnie ma big.little) a Apple w inną. W obu przypadkach wynik jest zbliżony jak widzimy (z tym wyjątkiem że Qualcomm ma jeszcze asy w rękawie).
Cytat:
No i tu właśnie leży problem że nie patrzysz na nic więcej niż wynik w GeekBenchu. A57 tak samo jak A15 nie są przystosowane do działania w urządzeniach mobilnych.
Są zbyt prądożerne dlatego dodaje się te drugie rdzenie. Rdzenie Apple ich nie potrzebują. 8 jajek jaka to powierzchnia procesora? Jaki pobór mocy?
Pobór mocy obecnych telefonów z Androidem jest zbliżony.
Poniżej masz porównanie SIV i iP5S (ten sam rok sprzedaży):

-zrzut-ekranu-2014-09-16-19-32-52.jpg
-zrzut-ekranu-2014-09-16-19-32-26.jpg

Pewnie zaraz krzykniesz ale SIV ma większą baterię! No ma. Ma też większy wyświetlacz! Fakt to AMOLED i jest bardziej energooszczędny od LCD jednak im większa rozdzielczość tym większe zużycie energii przez telefon.

Jeżeli weźmiemy te dwie rzeczy pod uwagę, to na papierze jest UWAGA znowu podobnie.
Cytat:
bo GPU to GPU tu procesory się inaczej liczą, ile byś ich nie nawsadzał zawsze działają jako jeden procesor graficzny.
Apple nie popisało się faktycznie inwencją - po prostu wsadzili to co PowerVR ma teraz najmocniejszego.
Zawsze wsadzali najmocniejszego PowerVRa na rynku...
Cytat:
Oczywiście że tak! Ale niekoniecznie musi być marki premium. Marka to marka, to coś innego niż produkt który się pod nią sprzedaje.
Czym dla Ciebie jest marka premium?
Cytat:
A gdzie masz produkt z iOS kosztujący mniej od iPhone? Gdyby był to M@X pewnie by nie "przepłacał" tylko kupił ten tańszy.
Porównuję: flagowiec od Apple vs flagowiec z Androidem.
Cytat:
Napisany przez Reetou
Apple strzeliło nowy rekord, ponad 4 mln sprzedanych słuchawek w pierwszym dniu przedsprzedaży... Pewnie Andy nie będzie mógł w nocy zasnąć
No ale ja już o tym pisałem ;-) I mnie to ***ie

Ciekawi mnie za to co innego. Ponoć iP6+ jest rozchwytywany - ciężko go zamówić. Ciekawe to to. Jeszcze tak niedawno piszczeli że 3.5" to ideał, później że 4" to ideał, no a teraz 5.5" to ideał?
No ja rozumiem, że tylko krowy zdania nie zmieniają, jednak takie zachowanie jest lekko nienaturalne - zdanie Apple == zdanie fanatyków.

No i należy dodać, że tylko Apple ma klientów którzy idą do sklepu po kolejny model w ciemno. Dla Apple to świetnie. Sam chciałbym mieć firmę, która ma taki wpływ na ludzi. Niestety źle to świadczy o ich klientach...

Cytat:
Napisany przez mgit
@Reetou on już spać nie może, bo w końcu jak można kupić Apple skoro są lepsze sprzęty
W tym tygodniu mam później do pracy więc i pozwalam sobie na więcej

Aha i nigdy nie pisałem: "jak można kupić Apple skoro są lepsze sprzęty" - źle interpretujesz. Irytuje mnie po prostu kiedy fanatycy Apple uważają, że produkty tej firmy są najlepsze.
Jeżeli ktoś kupuje sprzęt bo uważa, że jest dla niego to ok. Nie przypominam sobie abym jechał po normalnych klientach Apple