Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.09.2014, 22:20   #7007
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus
Qualcomm poszedł gorszą drogą, bo nie miał wystarczającej technologii. Rdzenie Krait są słabe więc muszą nadrabiać ilością. Dead simple.
4 rdzenie w Apple byłyby kompletnie bez sensu tym bardziej że na polu telefonów iOS Apple konkurencji żadnej nie ma.
Porównania iOS z Androidem to tylko ciekawostka.
Porównania iOS z Androidem to nie jest ciekawostka. Jak widać mimo 4 jajek zużycie energii jest na takim samym poziomie.

Cytat:
Co jest zbliżone? Wynik singlethreaded jest ZNACZNIE ważniejszy. Przeglądarka internetowa taka jak Firefox będzie biegać prawie 2 razy szybciej na A8. To jest według Ciebie zbliżone?
Jeżeli topowy procek AMD byłby 2 razy wolniejszy od topowego Intela w większości zastosowań to powiesz że są zbliżone?
Przecież to kilka lat różnicy.
Skoro program na jednym jajku Qualcomma w Androidzie, które ma mniejsze osiągi niż jedno od iP chodzą równie szybko to czy to oznacza, że Android ... UWAGA ma mniejsze wymagania i o ZGROZO potrafi działać wydajniej?

Cytat:
A te asy w rękawie to gdzie? Bo widzę tylko że chcą użyć referencyjnego rdzenia A57, nic nie ulepszają tak jak było w przypadku Scorpiona i Kraita.
A57 to raczej procek słabo dostosowany do telefonu, AMD robi na nim Opterona.
Apple nie wzięło gotowego desigu Cyclone podobno nie jest w żaden sposób spokrewnione z A57. I obecnie mają już drugą generację układów.
A skąd wiesz, że go nie ulepszą? Jakieś dowody?

Znowu podobno, być może, podobno. Zero wiarygodnych źródeł...
Cytat:
Tak, tu masz rację. Z tym że A8 podobno bierze o połowę mniej prądu od A7.
Natomiast Snapdragon 810 raczej mniej od 801 nie weźmie jak mu takie rdzenie zainstalują. Chłopaki ratują się bigLITTLE ale to tylko proteza. Obciażysz telefon to bateria zdechnie.
Tak jak kolejne generacje Snapdragonów biorą mniej prądu od poprzednich... Myślisz, że tylko u Apple takie rzeczy?

S810 trafi pewnie na tablety. S808 do smartfonów. Jak widać na przykładzie S801 bateria nie zdycha i wytrzymuje na równi co ta w iP.

Cytat:
Ceny brutto są następujące:
  • iPhone 6 16GB (wszystkie kolory) ***8211; 2949PLN
  • iPhone 6 64GB (wszystkie kolory) - 3399PLN
  • iPhone 6+ 16GB (wszystkie kolory) ***8211; 3399PLN
http://imagazine.pl/2014/09/16/polsk...y-iphone-6-i-6
Ciekawe na ile wycenią wersję 64GB. Stawiam na 3999zł. Z marketingowego punktu widzenia brak wersji 32GB jest MEGA

Większość osób, które kupują smarty od Apple ale nie są power userami/geekami wybiorą pewnie 16GB, reszta pokusi się na większe wersje.

Ciekawy jestem też wystającego obiektywu - coś jak w HTC ONE X -http://www.gsmarena.com/htc_one_x-pictures-4320.php
Może to sprzyjać rysowaniu się obudowy na końcach i samego obiektywu.
Kolejna rzecz jaka mi się nie podoba to kształt bryły - coś jak w SONY Xperia. Cegła. Gdy trzymam swoją sensację, G3 od LG czy Nexusa to czuć że mam telefon w ręku. Gdy wezmę Xperię to boje się że mi updanie. No i jest strasznie niewygodnie ją trzymać.

Cytat:
Tym czym jest marka premium : rozpoznawalna marką pod którą sprzedawane są wyłącznie produkty na które nie każdy może sobie pozwolić.
I tylko to dla Ciebie definiuje markę premium? Ten opis przypomina mi markę luksusową.