Akurat piractwa na Androidzie też nie rozumiem - może przyczyną jest to, że wielu ludzi nie ma konta w banku i karty kredytowej? Bo nie widzę innego powodu dla ściągania z chomikuj aplikacji kosztujacych 5-10 zł i do tego ważnych dożywotnio, nawet po zmianie telefonu (w przeciwieństwie do Windowsa).
Poza tym to darmowych jest bardzo dużo, jak ktoś nie gra na telefonie to może nic nie kupować z GP.
Ale jak napisałem - niektórzy spiracą tylko dlatego, że jest. Nawet jeśli im to nie jest potrzebne.
Cytat:
Rezygnujesz z 5 gier, które przejdziesz w kilka dni i masz oryginalnego Windows'a, no ale przecież lepiej ukraść z chomika lub innego warezu bo trzeba bojkotować producenta, bo w Polsce za drogie przecież.
|
Po ile te gry? Po 100 zł? Nowych nie kupuję bo i tak mi nie idą a starsze trudno jest dostać. Zresztą nigdy nie kupię gry za więcej niż 50 zł jeśli można ją przejść w 2-3 dni bo to bez sensu. Wolę mieć 5 innych po 10 zł ale używanych i dłuższych niż te nowe.
Co do bojkotu producenta - no cóż, nigdy M$ nie darzyłem sympatią, zwłaszcza po ostatnich jazdach z Windows 8. Poza tym z powodu ich monopolu i dziwnych warunków licencji, ale nie o tym mowa.
PS Jakby Windows był dodawany za darmo do mobo czy cpu... Co myślicie, wypaliłoby?