Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.09.2014, 20:30   #7039
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Dlatego napisałem, że zgadzam się z większością, ale na pewno nie ze wszystkim Mam już 3 androida i za każdym razem, jak importuję kontakty robi się straszny bałagan. Importuje mi wszystkie osoby, do których kiedykolwiek wysłałem maila albo od których otrzymałem. Dopiero po jakimś czasie doczytałem, że da się ustawić, żeby wyświetlało tylko kontakty z nr telefonów. Ale znalezienie tej opcji wcale nie jest łatwe. Tak z pamięci nie jestem w stanie napisać, gdzie to trzeba wyklikać. Niby pierdoła, ale strasznie irytująca.

Druga sprawa: lista ostatnich połączeń. Niezależnie od wersji andka, po jakimś czasie nieużywania czyści się jakiś cache, czy coś i odpalenie ostatnich połączeń potrafi trwać kilka sekund. To jest podstawowa funkcjonalność tel. i dla mnie to jest po prostu nieakceptowalne! Niestety zarządzenie pamięcią i działającymi aplikacjami w androidzie jest skopane, o czym też pisał sobrus kilka razy.

Miałem iPhone'a przez pół roku i tam to po prostu działało...

Nie do końca zgadzam się z intuicyjnością. Tutaj to jest kwestia chyba tego, którego urządzenia się dłużej używa i do czego jesteśmy bardziej przyzwyczajeni. Moja żona na początku podchodziła do androida jak pies do jeża i broniła się rękami i nogami. Teraz sama sobie ściąga apki, customizuje pulpity i ogólnie wszystko śmiga Tak więc to jest kwestia przyzwyczajenia.

To, co mnie wnerwia w androidzie, to brak kompatybilności między różnymi aplikacjami. Przykład: mam launchera Nova i jest problem, żeby powiadomienia wyświetlały się na lock screenie. Do tego trzeba zainstalować jakieś 2 inne apki, które obsługują powiadomienia większości popularnych aplikacji. Jeżeli dostanę smsa, to żeby potwierdzić jego przeczytanie z lock screenu, muszę raz kilknąć w stockowym programie do smsów, drugi raz w Go SMS. I tak można mnożyć i mnożyć.

Fajnie, że jest dużo możliwości, ale żeby to wszystko poprawnie skonfigurować, to trzeba mieć chyba doktorat z androida, a nie każdemu się chce i ma na to czas. Tak więc z ogólnym podsumowaniem tego posta na blogu się w 100% zgadzam. W iOS wielu rzeczy się nie da zrobić, ale też nie ma tylu problemów.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post