Cytat:
Pedros napisa***322;(a)
A od kiedy to Litwa była "nasza"? I czyja?
Ukraina też była "nasza"?
...A może Mazowsze jest nasze? :chytry:
|
Uff mieliśmy wtedy ziemie na terenach obecnej litwy.
A tak ogólnie bardzo dobra wypowiedź jednego gostka:
jak wyglada prawda ? (74) Antonio <czat na wp.pl, kanal "towarzysk> (2003.03.23 15:23)
powoli mam tego dosyc... duzo ludzi pisze tutaj co mysli, to dobrze, zyjemy w demokracji i kazdy ma na to prawo. a wiec kilka faktow dla tych ktorzy widocznie niezbyt czesto czytaja gazety lub uzywaja internet do szukania stron XXX... oczywiscie ze nie zapomnimy 11.09.2001. ale skoro juz przypominamy to sobie bez przerwy to moze do konca... powiedzmy to tak, 3 minuty ciszy dla 3 000 ofiar tego zamachu. nastepnie 13 minut ciszy dla 130 000 ofiar civilnych w wojnie prowadzonej przez G.Busha w 1991, nastepnie 20 minut ciszy dla 200 000 ofiar 1 wojny na golfie prowadzonej co prawda przez irak ale bronia i pieniedzmi z USA, tak na marginesie, Georg Bush byl wtedy dyrektorem CIA... nastepnie 15 minut ciszy dla ofiar zabitych przez Taliban ktorzy rowniez dostali sie do wladzy dzieki broni z USA i szkolenia CIA, do tego moze jeszcze 10 minut dla ofiar civilnych w Hiroshimie i Nagasaki. moze jeszcze kilka minut (nie chce mi sie juz liczyc) dla 2 000 000 ofiar civilnych w vietnamie ktorzy umarli w plomieniach napalu lub zgineli pod wplywem broni chemicznej "agent orange", jeszcze dzisiaj rodza sie w vietnamie dzieci z znieksztalconymi czesciami ciala. Moze jeszcze kilka minut dla ofiar wojen w Chile, Argentyni, Uruguay, Boliwi, Guatemala, El Salvadore (tylko kilka z nich wymienilem) gdzie zad USA byl glownym sponsorem tych wojen. jak dlugo milczelismy ? hmm... czy niektorzy z was wiedza ze dziadek Busha, Prescott S. Bush zarobil milliony na interesach z hitlerem i z 3 zesza? gdyby nie pieniadze z USA hitler nigdy by tak daleko nie zaszedl ! zad USA nigdy nie interesowal sie wolnoscia innych krajow, mieszal sie tylko tam, gdzie obiecywal sobie korzysc. Dla USA jest wazne tylko USA ! nie jestem pacyfista, sam bylem na wojnie w kosovie jako ofizer wojska niemieckiego. (mieszkam w niemczech). NIE JESTEM ZA SADDAMEM ! jest on dyktatorem ktory od lat morduje swoich przeciwnikow i wrogow. ale ta wojna jest bezprawiem ! na terenach srodkowego wschodu znajduje sie 75% calej ropy ktora znajduje sie na swiecie ! a USA musi importowac 60% codziennie zuzywanej ropy w ameryce. jesli OPEC powoduje podwyzke cen za barrel to USA nawoecej na tym traci. 5 lutego spotkaly sie firmy amerykanskie z prezydentem USA i podzielily miedzy soba kto gdzie bedzie wydobywal rope. wszyscy ktorzy teraz siedza w bialym domu zarobili milliony na ropie ! 26 czerwca 1945 zostal podpisany pakt UN ktory teraz zostal zignorowany przez USA. robia co chca bo wiedza ze nie mozemy nic przeciwko temu zrobic. jak w roku 2006 system przeciw rakietowy bedzie gotowy do dzialania i USA bedzie miala wladze nad najwiekszymi polami naftowymi to moze wtedy otworza sie oczy tym wlasnie ktorzy teraz krzycza "hurra USA". Dla USA jest tylko wazny USA, nic wiecej. a patriotyzm w tej wielkosci przypomina mi 3 rzesze w 1935... internet daje mozliwosc nauki i myslenia... po niektorych ktorzy tutaj powiedzieli co mysla nie widac tego. a jesli chodzi o Terroryzm, to jest to inna historia, przypomne moze UCK w kosovie. w 1997 byli to terrorysci szukani przez listy goncze, w 1998 zostali trenowani przez CIA zeby walczyli z Milosoviczem i juz nie byli terrorystami a "zolniezami wolnosci kosowa". a teraz ? nazywaja sie TMK, sa regularna armia kosova i najwieksi zbrodniaze z 1997 sa w polityce ! moze niektorzy z was otworza oczy i zaczna myslec ! NIE JESTEM ZA SADDAMEM ale mam pytanie, kto jest wiekszym zagrozeniem dla swiata ? irak ? czy usa ? niech kazdy odpowie te pytanie sobie sam. USA jest jedynym krajem ktory uzyl juz bronie A, B i C...