Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.10.2014, 23:27   #2
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Kopiowanie tak działa, bo masz wolną sieć, na 1 Gb/s by szło szybciej, o ile twój samsung obsługuje taką prędkość - jak nie obsługuje, a sieć jest 1 Gb/s, to najzwyczajniej w świecie działa wolniej...

Co do DNS wpisz swoje DNS do samsunga i ruszy też internet na nim, o ile włączyłeś udostępnianie na karcie sieciowej w PC

Nie ma kompresji, jest streaming, czyli pobiera to co aktualnie mu potrzebne, a nie całość... na jakości obrazu nie tracisz nic, może tylko czasem przycinać się przy przewijaniu, lub długo ładować 30-40 sekund.

U ciebie nie powinien ten objaw występować, bo masz bezpośrednio podpięte - i zerowe obciążenie sieci. Jakbyś podpiął NAS i na niego kopiował plus oglądał film w HD z dysku kompa w tym samym czasie, to sieć 1 Gb/s to podstawa
w samsungu jest tylko możliwość wpisania jednego DNS i wpisywałem ten co się zaczyna od cyfry 87 albo to drugie niżej od 62 i nic,
udostępnianie wlączałem na 3 polączeniach te zakreślone na czerwono to łączy tylko z lokalną siecią bez internetu, a połączenie lokalne wszystko wyłącza, no ale dostęp do plików z komputera jest i o to chodziło, żeby do tego dojść to tydzień na to straciłem, jeszcze mam taki problem jak robie testy portów ze stron zawsze wszystkie są close, wyłączalem i fire walla i kasperskiego i zawsze są zamknięta, ale utorrent się łączy to nie wiem o co chodzi, może to ma coś wspólnego że nie łączy internet w samsungu.
kurcze jeszcze mnie z forum zbanują za takie zaśmiecanie strony

A ten obraz to taki jest i z usb, to poprostu samsung szajsung kupiłem go pare dni temu bo tak zachwalany i niby skaluje do 4K, a tak naprawdę nawet z nboxa nc+ na tvn mam lepszy obraz, mam też pioneera tam jest o wiele ostrzejszy obraz i bardziej kolorowy też ma opcje sieciowe jutro spróbuje go podpiąć
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-capture_10142014_231215.jpg  

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 14.10.2014 o godz. 23:34
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post