Cytat:
Napisany przez andy
Nie chodzi o to że jest za szybki - po prostu on się tam w środku tak zgrzeje, że taktowanie poleci na łeb na szyję 
|
Gdzie mogę kupić taką doskonałą szklaną kulę.
I rozumiem, że znowu mówisz o takich typowych zastosowaniach jak oglądanie 4*SuperPI i FurMarka? Kupić komputer za 10K żeby oglądać Furmarka który według autorów może uszkodzić GPU to trochę głupie nie sądzisz?
Cytat:
A czy ten monitor można kalibrować?
Może i nie ma obecnie na rynku 5k
|
I w tym miejscu koniec dyskusji

Skoro nie ma to nie ma.
To nie jest profesjonalna stacja robocza, żeby trzeba było coś kalibrować.
Cytat:
jednak to co jest jakością bije na głowę Apple
|
To daj jakąś recenzję. Z cenami oczywiście. i 5K no bo jak inaczej? Cena takiego panela jest wyższa, to ponad 14 milionów pikseli i podejrzewam że badpikseli byś tam nie chciał.
Cytat:
No i tak w ogóle to po co monitor o takiej rozdzielczości do komputera, który ma być komputerem domowym?
|
A po co mi 231 koni i napęd na 4 koła do jeżdżenia po mieście? Bo milej mi się jeździ.
Jakby miał tylko FullHD to byś się śmiał że nie jest premium i ASUS ma lepsze.
A tak to się śmiejesz, że po co mu panel premium skoro to tylko komputer domowy?
Ja mam FullHD IPS za 800zł. Też dobry. Ile kosztuje 5K od EIZO?
I myśle, że zdecydowana większość użytkowników domowych dostrzeże wyższą rozdzielczość niż zauważy jakieś problemy z odwzorowaniem pełnego gamutu.
Cytat:
Za 4k składasz taką maszynę, że głowa mała.
|
Gdzie można tak składać komputery AIO?
Cytat:
w iMacu to nie jest mobilna wersja?
|
Wydaje mi się że iMac korzysta z samych mobilnych wersji, aby zaoszczędzić na TDP. Być może procesor też ma obniżone napiecie - seria T. Coś takiego jak kupiłeś do serwera.
Cytat:
Zostaje 1k na dysk i pamięć RAM i obudowę.
|
Troche mało. Tym bardziej że tam jest Fusion Drive - zawiera 128GB SSD.
Cytat:
Teraz sobie porównaj obie konfiguracje pod kątem wydajności
|
i3770 to troche słabo ma 3,4Ghz i to Ivy a iMac może mieć 4.0 - i pewnie już Haswell.
Jakichś cudów się spodziewasz?
Ostatnio Intel poprawił odprowadzanie ciepła w Haswellach (zmiana konstrukcyjna obudowy), stąd pojawił się 4790K.
Cytat:
jakości np. monitora 
Może i iMac pod względem rozdzielczości bije na głowę inne monitory, jednak pod innymi już nie
|
Ponownie - a gdzie jakiś test?
To raz. A po drugie może profesjonalnym monitorom na CCFL ustępuje ale czy ustępuje rzeczywiście WSZYSTKIM INNYM monitorom?
No to gdzie masz te domowe monitory 5K IPS do porównań? Ok, niech będą nawet 4K.
Domowe czyli rozumiem że nie kosztują 6 tysięcy, bo tyle to kosztują profesjonalne. Coś mi umknęło?
btw. Jak DELL wypuści monitor 5K to nie będzie za duży wysiłek dla grafiki?