Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.11.2014, 15:27   #3
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Nie podoba mi się atmosfera do której ta rozmowa zmierza.
Smarowanie d**y miodem jest równie głupie jak szyfrowanie wszystkiego jak leci.
Więc doszliśmy do wniosku, że mamy różne definicje głupoty.
Dla mnie głupota to właśnie smarowanie dupy miodem.

Cytat:
To pewnie sprawdziłeś, ze nawet pozostawienie 20% wolnego miejsca i tak znacząco zmniejsza żywotność SSD.
To są takie wartości, że ten dysk i tak prędzej stanie się technologicznym złomem, w czym problem?

Cytat:
Jeżeli operujesz ogólnikami typu 100% prywatności, to zmierzamy do nikąd.
Owszem ktoś kto ukradnie Ci sejwy do Crysisa dostanie Twoje prywatne informacje. Pytanie czy ważne i czy może coś nimi ukraść?
Twoje sejwy z gier nikogo nie obchodzą, więc nie musisz szyfrować wcale.
Są osoby, które używają komputera na poważnie.

Cytat:
Co nie znaczy że komputer nie czuje.
Niestety dane muszą przejść przez procesor, nie przez DMA, dodakowa warstwa miedzy systemem plików a sprzętem utrudnia dostosowanie np alignu w SSD, stripe/stride w macierzach, prace schedulera I/O który niekoniecznie będzie mógł poznać charakterystykę dysku itd.
Co byś nie robił - szybciej nie będzie, może być tylko wolniej
Wiesz, ja mam dwie definicje: szybko i wolno.
Po zaszyfrowaniu dalej jest szybko, a te wszelkie wykresy z benchmarków to obchodzą mnie jedynie ogólnie przy kupowaniu nowej platformy, wszystko nadal działa bardzo szybko i bardzo stabilnie, zanurzanie się w przedmiocie urządzeń techniki cyfrowej zostawiam profesorom, nie obchodzi mnie to w moim sprzęcie poza specyfikacją aby dobra odpowiednie komponenty.

Cytat:
A gdzie widzisz, że decyduje za wiekszość? Że ośmielam się zauważyć, że wyciąganie armaty na wróbla to nie zawsze najlepszy pomysł?
O właśnie tutaj widzę, Janusz klikacz komputerowy czyta te Twoje armaty na wróbla.
Ja będę przekonywał do moich racji, bo wiem, że również mam rację.
Jak jakiś Janusz nie wie co gdzie ma, to lepiej niech szyfruje cały dysk.

Cytat:
Nie ma to jak rzeczowa dyskusja. Najpierw niech wejdą lwy.
Prawda? Też tak sądzę. Bardzo korporacyjnie, kogo lwy są lepsze, ten ma projekt.

Cytat:
Jak zgubisz karte lub dowód to dzwonisz i dostajesz nową. I modlisz się żeby ktoś ich nie wykorzystał mimo zablokowania. Bo takie rzeczy się zdarzały.

Jak zgubisz swoje hasła jesteś tak samo odcięty od swojej tożsamości jak złodzieje i nawet CIA Ci nie pomoże.
A stracić mozesz je tak jak każde inne dane.
Z tą różnicą, że nie możesz mieć dwóch dowodów, albo dwóch kart (powiedzmy). Hasło mogę mieć zduplikowane ile razy tylko chcę.
Obawiałbym się, że Ty prędzej X razy zgubisz swoje karty, niż ja swoje hasła. A może już kiedyś zgubiłeś? Wtedy byłoby 1:0.

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 10.11.2014 o godz. 15:29
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post