Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.11.2014, 18:03   #4
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Więc doszliśmy do wniosku, że mamy różne definicje głupoty. Dla mnie głupota to właśnie smarowanie dupy miodem.
Definicja głupoty obawiam się jest ta sama. Inne są tylko przykłady.

Cytat:
To są takie wartości, że ten dysk i tak prędzej stanie się technologicznym złomem, w czym problem?
Nie zapominaj, że "swoje racje" uznajesz za uniwersalne dla Janusza, a komórki TLC w Samsungu 840 wytrzymują ledwie 500 cykli. Jak ktoś ma zaszyfrowanego swapa, hibfile i robi na dysku coś więcej niż Twoje "poważne" powody może mieć problem.

Cytat:
Twoje sejwy z gier nikogo nie obchodzą, więc nie musisz szyfrować wcale.
Są osoby, które używają komputera na poważnie
Pomijając że nie zrozumiałeś akapitu z sejwami to przyznałeś mi właśnie racje
No może dodałbym że tożsamość można wykraść nawet nastolatce korzystającej z gg więc "na poważnie" nie ma tu nic do rzeczy.
Są takie dane które warto szyfrować, są takie których nie warto.

Cytat:
Wiesz, ja mam dwie definicje: szybko i wolno.
Więc nie mamy o czym rozmawiać, bo to Twoja mocno uproszczona definicja.
Niektórzy wykorzystują komputery na poważnie, a I/O jest w każdym komputerze najwolniejszym elementem. Zwłaszcza pod Windows.

Cytat:
Jak jakiś Janusz nie wie co gdzie ma, to lepiej niech szyfruje cały dysk.
A ktoś mądrzejszy nich zrobi mu dobry backup i zapamięta hasła za niego. Bo Janusz się zaraz pokaleczy.

Cytat:
Z tą różnicą, że nie możesz mieć dwóch dowodów, albo dwóch kart (powiedzmy). Hasło mogę mieć zduplikowane ile razy tylko chcę.
No, masz tu rację choć trzeba pamietać o
a) aktualizacji duplikatów, która zależnie od nośników może być upierdliwa
b) again konieczności zabezpieczania duplikatów przed osobami niepowołanymi (hasło dostępu do hasła?)

Nie, nie zgubiłem nigdy kart. Natomiast z zapomnieniem hasła hmm zdarzyło się.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.11.2014 o godz. 18:08
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post