Cytat:
Napisany przez sobrus
Definicja głupoty obawiam się jest ta sama. Inne są tylko przykłady.
|
Poprawię Cię. Smarowanie modem głupie jest, szyfrowanie danych nie jest.
Ten akapit pomińmy już bo to tylko walenie się skórzaną rękawicą po pyskach.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Nie zapominaj, że "swoje racje" uznajesz za uniwersalne dla Janusza, a komórki TLC w Samsungu 840 wytrzymują ledwie 500 cykli. Jak ktoś ma zaszyfrowanego swapa, hibfile i robi na dysku coś więcej niż Twoje "poważne" powody może mieć problem.
|
System do SSD trzeba skonfigurować nie wiesz? Żadnej hibernacji i innych bzdetów.
Samsung 840 Pro jest w 1 petabyte club, źródło:
http://techreport.com/review/26523/t...o-a-petabyte/3
Ja się pytam, zapisałeś kiedyś na dysku 1PB (1024 TB)? Ja nigdy. Janusz też nie zapisze.
Jestem tylko w stanie się zgodzić, że na rynku można kupić złom w ładnym opakowaniu, ale taki Janusz sam sobie winien, że nie czyta porównań w sieci...
Cytat:
Napisany przez sobrus
Pomijając że nie zrozumiałeś akapitu z sejwami to przyznałeś mi właśnie racje 
No może dodałbym że tożsamość można wykraść nawet nastolatce korzystającej z gg więc "na poważnie" nie ma tu nic do rzeczy.
Są takie dane które warto szyfrować, są takie których nie warto.
|
Zrozumiałem doskonale! Tak więc nie zarzucaj mi nieprawdy i nic nie pomijaj. Racji w tym konkretnym przypadku też nie masz (zły przykład).
Ja takie komentarze jak "zapisywanie sejwów" w kompie mam na równi z tym, że komputera używa pryszczaty gimbus. Jak wiemy pryszcze nie mają dowodów osobistych więc te wykradanie tożsamości jest na poziomie poprawczaka, a nie kredytów.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Więc nie mamy o czym rozmawiać, bo to Twoja mocno uproszczona definicja.
Niektórzy wykorzystują komputery na poważnie, a I/O jest w każdym komputerze najwolniejszym elementem. Zwłaszcza pod Windows.
|
Tak, masz mnie, trzymaj mocno i nie puszczaj, bo to będzie Twój jedyny argument, że nie interesuję się UTC, więc nie jestem poważny, no piękniejszej teorii nie znałem

Pomyliłeś tematu, to nie o podkręcanie chodzi, więc magistrale nie mają znaczenia jeśli nie jest to odczuwalne w prędkości.
Cytat:
Napisany przez sobrus
A ktoś mądrzejszy nich zrobi mu dobry backup i zapamięta hasła za niego. Bo Janusz się zaraz pokaleczy.
|
Ja Januszom zawsze piszę o backupie. Poza tym odpowiedzialność? Jak dostajesz dowód do ręki to powinieneś wiedzieć, że mordobicie w gimbazie skończy się teraz dla Ciebie w inny sposób
Cytat:
Napisany przez sobrus
No, masz tu rację choć trzeba pamietać o
a) aktualizacji duplikatów, która zależnie od nośników może być upierdliwa
b) again konieczności zabezpieczania duplikatów przed osobami niepowołanymi
|
Posiadanie wielu duplikatów też nie jest mądre. Więc posiadanie jednego duplikatu wystarcza (Twój punkt a lega w gruzach). Zapezpieczać nie ma potrzeby, kontener keepass jest zaszyfrowany, wygodnie jest pamiętać jedno hasło, metoda na zapamiętanie długiego hasła jest wiele.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Nie, nie zgubiłem nigdy kart. Natomiast z zapomnieniem hasła hmm zdarzyło się.
|
Oczywiście nie życzę z tymi kartami, bo to zawsze kłopot jest. Skoro zapomniałeś hasło... zły system masz.
Ja jestem zwolennikiem zaszyfrowania całej partycji systemowej, tak jest higienicznie,
dawanie argumentów w przykładach o sejwach to zły pomysł, bo z definicji użytkownik, o którym piszesz jest skazany na krytykę, bo sejw z gry nie jest daną osobową!