Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.11.2014, 13:26   #979
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
U mnie ten problem nie występuje jednak w kilku przypadkach na 10 (2-3/10) połączenie staje na pobieraniu adresu IP. Pomaga wyłączenie i włączenie modułu WiFi. Zdećka mnie to irytuje.

Obiecałem sobie, że nie będę testerem i wgram lizaka z tydzień po "premierze" jak nie będzie większych problemów jednak...jednak ciekawość zwyciężyła Nie jestem z siebie dumny

Jeżeli chodzi o samego lizaka to:
- wydaje mi się że praca na baterii się poprawiła w stosunku do 4.4
- animacje gdzie się da uprzyjemniają pracę choć po pewnym czasie powodują odwrotny efekt - człowiek już nie chce na nie patrzeć tylko działać
- nie działa mi Textra Mam FC przy wejściu do konwersacji :/
- bardzo długie pierwsze ładowanie mimo, że wcześniej już miałem aktywnego ARTa. Na samym "boot logo" wisiał z 4 minuty - już się bałem, że cegła.
- lizak ładnie komponuje się z nakładką od LG choć dialer i książka adresowa mogła by być ładniejsza.
- doznałem szoku jak się okazało, że nie ma już wielu pulpitów na ekranie blokady. Teraz jest jeden na którym automatycznie wyświetlają się wszystkie powiadomienia. Ma to plus bo nie muszę mieć dashclocka. Przy aktywnym np. minutniku po podświetlaniu ekranu jest widoczny pozostały czas do końca - wcześniej musiałem odblokować ekran i rozsunąć belkę. Małe ale przydatne
- możliwość rozbicia przeglądarki na karty w oknie aktywnych aplikacji (przełączanie się między aplikacjami)
- wyświetlenie każdej aktywności aplikacji na liście aktywnych aplikacji
- lepsze zarządzanie pamięcią lub bardziej dostosowany plik memfree
- profile użytkowników - przydatne jak dajemy komuś pomacać nasze dziecko
- odnowione powiadomienia. Mimo, że teraz są jasne wyglądają bardzo elegancko jak dla mnie, no ale to rzecz gustu. Podoba mi się kiedy nie pojawiają się od razu przyciski do szybkiej zmiany WiFi, BT itpe
Android Flame War-antisample3.jpg
Android Flame War-antisample1.jpg
Android Flame War-musicplayback.jpg
- gdy korzysta się z urządzenia to powiadomienia pojawiają się na samej górze w formie popupa. To już znamy z 4.4 (była w systemie ale nieaktywna tzw chat heads):
Android Flame War-notification-headsup.png

Tutaj sobie można podpatrzeć co i jak w 5 http://developer.android.com/about/v.../lollipop.html

Natomiast tutaj przewodnik jak tworzyć aplikacje według tego materjal dezajn - http://www.google.com/design/spec/ma...oduction-goals