Dyskusja: Opony zimowe
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.11.2014, 01:59   #10
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Opony zimowe mam w doskonałym stanie, to będzie ich drugi sezon po jednym bardzo delikatnym. Letnie były kupione na szybko z powodu lekkiego uszkodzenia jednej z opon na których dotąd jeździłem - były to szroty za 70 zł za dwie sztuki, dziewięcioletnie używane; co prawda z bieżnikiem w dobrym stanie, ale po takim czasie guma nie miała już prawa być w dobrym stanie.

Niepokojące objawy to na przykład ściąganie auta, lub drgania na kierownicy. Regularnie sprawdzam też opony, jakiekolwiek ślady zbyt szybkiego lub nierównomiernego zużycia również będą dla mnie wystarczającą przesłanką do wizyty w serwisie.

Nauczyłem się, że - niestety - w Polsce wygląda to tak, że jak jest źle to trzeba udać się do mechanika, ale jak jest odrobinę niedobrze to lepiej nie ryzykować. Ten dość znany rysunek z "cennikiem usług" wyróżniającym dodatki jak klient patrzy, komentuje, wie lepiej i próbuje pomagać nijak nie przystaje do realiów. W praktyce jak się nie patrzy specjaliście na ręce, to jest spora szansa, że owe ręce coś spieprzą. Nie u wszystkich, ale to niestety tak często wygląda.

Nie jest żadną tajemnicą, że w Polsce brakuje dobrych specjalistów. Eksperci wyliczają ciurkiem przyczyny: wyjazdy do pracy za granicę gdzie lepiej płacą, niedostateczna ilość techników, likwidacja szkół zawodowych, słabe parki maszynowe, zbyt niskie płace... I to są przyczyny, dla których jak ognia unikam "drobnych poprawek".

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post