Dyskusja: Jaki telewizor HD?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.11.2014, 12:58   #1131
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Loki telewizor telewizorowi nie równy. Tak samo jak producent producentowi nie równy - wystarczy spojrzeć na segment smartfonów.

Do tego dochodzi wybór segmentu - te z najwyższej półki mają zazwyczaj lepsze wsparcie od tych z najniższego segmentu. U siebie po 8 miesiącach dalej mam wsparcie od strony FW - czeka na pobranie aktualizacja oznaczona numerkiem 2102, obecnie mam 1120.

Cytat:
Po 2 piszesz dolozyc 1000zl ale jak ktos ma budzet 1500 to to prawie drugie tyle a za 5-6 lat to ten tv juz niestety bedzie przestarzaly.
No to może pójść w drugą*stronę i kupić mniejszy? W TV najważniejszy jest obraz. Pisał, że będzie służył do filmów. Za te 1500zł ma wypaśny 32".
Cytat:
Smart jest zupelnie zbedny w tym tv - jest zlacze usb ale odtwarzanie przez nie to masakra, net+ tez jest ale nie uzywam tego na tv. Jak juz pisalem wiele razy chcialem smarta zastapic BR LG ale sie nie udalo, dopiero malinka mi dala to czego chce - wsparcie dla wiekszosci formatow wideo, zdjec w wyzszej rozdzielczosci oraz YT w HD bez czekania godzinami.
SMART jako inteligentna obsługa to też zbyteczna funkcja jak dla mnie - sterowanie głosem itpe nie jest jeszcze dopracowane.
Jednak pozostałe funkcje jak YT, czy SKYPE przez TV, DLNA czy Mircast mogą być przydatne.

Mając 1500zł na TV bym albo poczekał i dozbierał 6-7 stówek i kupił coś ok 42" albo kupił coś mniejszego.

Dzisiaj nie ma co oszczędzać na produktach, z których korzystamy dzień w dzień i na których odczuje się*spadek jakości. Kupując czajnik elektryczny też można wydać 40zł i kupić pierdziałkę, która po 3-4 miesiącach będzie miała znaczące ślady użycia i który będzie odkamieniać co kilka tygodni. Po roku czajnik będzie nadawał się*albo do reklamacji albo wymiany.