Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.12.2014, 19:11   #79
lefty
Bywalec

Data rejestracji: 10.06.2002
lefty w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dawno tu nie zaglądałem ale jakoś tak wyszło, że ostatni raz kupowałem napęd gdy na rynek wchodziły Benq DW1650. Zmieniam płyte główną a na nowej już tylko porty SATA no i dylemat - brać jakąś DVDRW czy też rozważyć zakup BDR? No i tu od razu nasuwa się pytanie - co rozsądnego co by dobrze nagrywało BD ale również miało dobrą korekcję przy odczycie CD-Audio? Wprawdzie nie bawię się w piracenie płyt audio ale, w dobie odtwarzaczy przenośnych mp3, często "rippuje" swoje płyty CD-Audio aby móc posłuchać muzyki poza domem.
"To jak towarzysze, pomożecie?"
Myślałem nad Pioneerem 209 ale po przeczytaniu testu na CDRinfo w którym wymieniano minusy jak "słaba korekcja błędów dla płyt audio" i "długi odczyt płyt porysowanych CD-R i chronionych przez SD". Czytałem też test

LG BH16NS40 i tu wprawdzie korekta błędów przy CD-Audio jest znakomita to kuleje "słaba korekcja błędów dla płyt DVD i BD" oraz "jakość zapisu płyt BD nie spełniła norm liczby błędów LDC i BIS". Pytanie zatem - jest coś co jest pozbawione wszystkich tych minusów?

Ostatnio zmieniany przez lefty : 01.12.2014 o godz. 19:26
lefty jest offline