Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.03.2003, 11:10   #13
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Możesz też użyć funkcji Disc Info z Nero CD Speed; "na oko" niestety trudno coś poznać . Trzeba kupić jedną, sprawdzić, i ew. kupić więcej z tej samej paczki.

Niedawno nagrywałem płytki audio na TDK metallic - niestety, części tych płytek nie czytają niektóre odtwarzacze audio. Sprawdziłem te płyty jw. - dowiedziałem się, że producentem jest TDK, kod: 97m15s05f, warstwa nośnika: Dye Type 5: Short Strategy Phtalocyanine,
pojemność: 159:59.74, 1406 MB () - dokładnie tak samo jak TDK d-view oraz TDK Speed-X.

Ale kupiłem też kilka płytek, także TDK metallic, z kołka - i oto co mówi o nich Nero CD Speed:
producent: Ritek, kod: 97m15s17f, nośnik: Dye Type 7: Short Strategy Phtalocyanine, pojemność: 79:59:70, 703 MB. Nie wiem, jak się sprawują, bo jeszcze nie nagrywałem.
Fizycznie płyty różnią się od siebie tylko minimalnie, w okolicy środkowego otworu (Riteki mają kod na srebrnym pierścieniu).
Dokładnie takie same informacje, co o tej drugiej płycie, otrzymałem o płytce Platinum, którą kupiłem na próbę w tym samym sklepie...
I bądź tu mądry...

Ostatnio zmieniany przez puch : 28.03.2003 o godz. 11:18
puch jest offline