Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.12.2014, 01:04   #1019
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Galaxy S5 dziś dostał Androida 5.0

Właśnie moja S5 się aktualizuje -> 3 GB aktualizacja, waży tyle co Windows
U mnie to było ok 700MB o ile pamiętam. Musiałem przez LG Suite Shit bo wcześniej miałem roota i przez OTA by mi nie wykryło.

Cytat:
No i po aktualizacji...

Pierwsze wrażenia:
- Brzydkie kolory
TouchWiz moim zdaniem zawsze był taki ble
Cytat:
- Wszędzie dominuje biel nawet w menu ustawień -> porażka
Poka fote. U mnie w ustawieniach lista jest na białym tle oddzielona delikatnymi kreskami - i wygląda to nawet ładnie
Cytat:
- Brzydkie menu powiadomień -> poprzednie było ładniejsze
Mi się zdecydowanie bardziej podoba. Jest lekko zwężone oraz te kolory są takie bardziej kontrastowe.
Cytat:
- Dialer jest po prostu brzydki teraz
W G3 jest wręcz tragiczny. No ale i taki sam był w 4.4. Tutaj czysty androidowy jest o wiele lepszy.
Cytat:
- Dalej nie można nic na karcie pamięci zapisać - porąbana polityka bezpieczeństwa miała być możliwość ustawienia, która aplikacja ma mieć dostęp do karty i lipa, ja takiej opcji nie widzę
Używasz aplikacji która nie obsługuje nowego API z 5 Od kilku dni SolidExplorer nie ma z tym problemu tak samo jak ten pedalski menadżer plików co go tam kiedyś pokazywałem.

Cytat:
Co się rzuca w oczy na +
- Ładniejsze animacje
- Czytnik linii papilarnych jak by lepiej działał
Animacje są bardziej płynne oraz jest ich więcej - z czasem to zaczyna irytować jak che się*coś*szybko zrobić.