Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.12.2014, 08:59   #5
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez BioComp Podgląd Wiadomości
[b]?

czary2mary
Firmware najnowsze. Czy to optyka... Faktycznie tak wygląda, ale to nie do końca chyba trafna teoria, bo dzieje się to tylko na płytach które są "gorzej" wyprodukowane - w sensie, gorzej wyważone, bardziej hałasujące w innych napędach, wpadające w wibracje. Zazwyczaj są to płyty tłoczone - z grami, z programami, z gazet (pism komputerowych). Napęd rozpędza taką płytę, po czym jeśli "wyczuje" że jest gorzej wyważona, natychmiast zwalnia do minimum i tak już pozostaje. Mogę go zmusić jedynie otwieraniem/zamykaniem tacki - i liczyć, że w końcu ten "system" nie załapie - jak nie załapie i rozpędzi to dalej już idzie na pełnej "parze" Gdyby to była optyka, to w końcu i tak by się poddał po rozkręceniu płyty po jakimś czasie. Z płytami nagrywanymi nie ma takich problemów, ale może dlatego, że one znacznie mniej wibrują, są jakby "lżejsze" - używam płyt Verbatim (CD/DVD/BD). Obawiam się, że pewnie zakończy się to zakupem jakiejś dodatkowej nagrywarki DVD.
W takim razie prawdopodobnie masz rację że to włącza się system Intelligent Operation
(The drive also monitors how it is being used and will adjust its disc rotation speed automatically, meaning it will spin slowly/quietly for audio & movie playback, and quickly for data transfers.)
http://pioneer.jp/bdd/products/bdr_s06xlb_t/#05

Nie wiem czy można to wyłączyć \powinno gdzieś być do niego narzędzie Pioneer BD Drive Utility dedykowane do tego napędu \ale nigdzie nie mogę na szybko znaleźć. Widzę screen że jest do tej serii napędów
http://ysscdr.web.fc2.com/bdrs06j/djou_bdrs06j_pdu.png
http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...1808&PageId=36

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post