Cytat:
|
Napisany przez mgit
Tylko powiedz, co z głupiej polityki bezpieczeństwa ma użytkownik?
Ochronę karty pamięci, no ok, a co z pamięcią wewnętrzną?
|
TU nie chodziło o niebezpieczeństwo, że ktoś wyciągnie kartę podepnie do kompa i zrobi co che, tylko bezpieczeństwo tego typu że aplikacja X, która nie utworzyła danych X nic z nimi nie będzie mogła - np. menadżer SMS nie skasuje Ci zdjęć zrobionych aparatem.
Cytat:
|
TC nadal nie obsługuje! A to jedyny który mnie nie wnerwiał....
|
No tak w końcu to wina Google, że autor TC nic z tym nie robi...
Cytat:
|
Napisany przez Sobrus
To jest QPA nie kopia bo kopia zrobiona na ASUS nie da się odczytać na szajsungu.
I to nie producent blokuje telefon, tylko tak ma być, sorry ale root pozwala na kupowanie aplikacji z Google Play za free. Myślisz że im to nie przeszkadza?
Root pozwala na uwalenie systemu w dwie sekundy, myślisz że to im na rękę gdyby musieli uznać gwarancję?
|
Brak możliwości zrobienia i przywrócenia kopii źle, jest taka możliwość źle...
To właśnie producent blokuje. Nexusy są*zablokowane w taki sposób, że wpisując fastboot unlock oem je odblokowujesz. No ale tak to wina Google, że producenci blokują swoje słuchawki i nie dają metody na ich odblokowanie.
Cytat:
To nie tak powinno działać. To że roota nie ma domyślnie - to dobrze.
Ale powinno być uprawnienie do czytania i zapisywania danych aplikacji BEZ prawa modyfikacji systemu (mówiąć po linuksowemu - backup home ale nie /).
A mówiąc po Androidowemu - prawo swobodnego dostępu do partycji bodajże /data i storage nadawane aplikacji na wyraźne życzenie użytkownika być może z wielkim czerwonym ostrzeżeniem, nieważne.
|
Tego nie ma ale jak widać niektórzy producenci udostępniają aplikację, która może wykonać kopię.
Cytat:
Ale takiego uprawnienia nie ma i niestety nikt nie możne napisać programu do backupu co jest generalnie... CHORE.
Jak to nie może? WTF? LOL? ROTFL? Pokaż mi inny system który w równie lekkomyślny sposób traktuje dane użytkownika narażając go na ich utrate z powodu braku kopii.
|
To nie system narzuca ograniczenia tylko producent słuchawki. On definiuje finalny wygląd systemu na telefonie.
Cytat:
Tak idiotycznych rozwiązań jakie widzę w androidzie to ze świecą w ręku szukać i jeszcze mi się wmawia że to dla mojego dobra.
Codziennie użeraj się z tym gównem dla swojego dobra
|
Nikt Ci nie każe. Skoro system Cię ogranicza to go zmień.
Gdybym był na twoim miejscu to bym się po raz kolejny raz nie pakował w niego. Mogłeś kupić sobie np. coś z WP.