Cytat:
Napisany przez BrunetOlkusz
Witam. Sprawdziłem Mojego TEACA na innych płytach i najlepiej jest przy prędkości nagrywania 16x. Nagrałem płytę verbatim DVD+R MCC 004 (000) (TAIWAN) na nagrywarce TEAC BD-W512GSA z prędkością 16x i maksymalna ilość błędów PIE to 41 a maksymalna ilość błędów PIF to 4. Czy to dobry wynik?? Sprawdzałem też płytę DVD+R SONY D21 (000) 16x którą nagrałem 3 lata temu na lg-gsa-h42l z prędkością 4x i mój TEAC BD-W512GSA pokazał maksymalną ilość błędów PIE 20 a maksymalna ilość błędów PIF 2. Z tym że płytka sony ma już ze 3lata. Więc nie wiem czy mój TEAC zawyża ilość błędów czy nie?? Niech ktoś się wypowie na ten temat  Dlaczego płyty DVD mój TEAC najlepiej nagrywa przy prędkości 16x? Czy to normalne?
|
Konstrukcja PLD-DH-12B2LH B nigdy nie słynęła z dobrego odczytu DVD(przykład na screen test tej samej płyty testowanej na Liteon iHAS A i IHBS 2)
Teac od dawna nie mają aktualizacji firmware - OEM-y jakie wychodzą posiadają tylko jedną dostępna wersję firmware ( u Ciebie powinna być fw. PT11)
Wyniki jak najbardziej masz w normie .
Z jaką prędkością testujesz płyty?
Czy włączone masz w napędzie SmartBurn ?Force Hyper Tuning ?i Online Hyper Tuning?
Czasami zmiana tych ustawień działa cuda

przy zapisie.
Co do prędkości zapisu trudno mi się wypowiedzieć \nie mam tego Teac a na swoich iHBS i jego OEM nie zauważyłem żeby na x16 najlepiej nagrywał.
Możesz jak coś ten napęd crossflasować do iHBS 112 lub iHBS 312 metodą unlocked flasher -nawet EEprom nie trzeba modyfikować .
Zmiana na Plextor PX-LB950SA wymaga ręcznej modyfikacji EEprom więc jest dużo trudniejsza .
Ale takie zmiany raczej dużo w temacie jakości nie zmienią \firmware od Teac PT11 jest nowszy od ostatnich wydań fw. IHBS 112 PL06 i Plextor PX-LB950SA 1.04