Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.12.2014, 16:19   #1111
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś
To tak jakbyś napisał że jakaś gra działa szybciej od dołożenia dysku SSD.
Jeżeli procesor wykonuje 2x więcej operacji w ciągu jednego cyklu to znaczy, że np. aplikacja szybciej wykona daną*czynność...
Jak w komputerze zastosujesz dysk SSD to gra się może np. szybciej ładować do pamięci.

iPhone ma 2x większą wydajność w SC, więc programy które nie są zrównoleglone powinny działać widocznie szybciej a tak nie jest.

Cytat:
No tego się nie dowiemy dopóki nie kupimy iPhone...
W Androidzie da się ładnie debugować działanie programów - patrzeć jak szybko wykonują określone czynności.

Patrząc na to jak się*aplikacje uruchamiają, to można raczej stwierdzić śmiało, że z działaniem jest podobnie - nie wykonują się szybciej mimo 2x operacji w SC Magia optymalizacji iPhona
Cytat:
Jak się nie przekłada na rzeczywistość? Wyciągasz wnioski z tego że wolniej się aplikacje uruchamiają? To ja mogę wyciągnąć (całkiem błędny oczywiście) wniosek że Zenfone jest mniej więcej tak samo szybki jak LG G3...
Jeżeli tak twierdzisz.

Cytat:
Gdzie to widzisz?
Manhattan onscreen - Nexus 6 11.9 fps, iPhone 6+ 19.2 fps
TRex onscreen - Nexus 6 27,2fps, iPhone 6+ - 42.3 fps
Dziwne poczucie humoru
Nie no tutaj źle spojrzałem.

Tak czy inaczej tak zachwalałeś iPhona a tu zonk.

Dlaczego nie odnosisz się do większego zapotrzebowania na pamięć przez przejście na architekturę 64 bitową?

Jak na razie nie widać tego zysku o którym trąbili na konferencji No ale Apple zawsze było gut w marketingu.