Cytat:
Napisany przez czary2mary
Konstrukcja PLD-DH-12B2LH B nigdy nie słynęła z dobrego odczytu DVD(przykład na screen test tej samej płyty testowanej na Liteon iHAS A i IHBS 2)
Teac od dawna nie mają aktualizacji firmware - OEM-y jakie wychodzą posiadają tylko jedną dostępna wersję firmware ( u Ciebie powinna być fw. PT11)
Wyniki jak najbardziej masz w normie .
Z jaką prędkością testujesz płyty?
Czy włączone masz w napędzie SmartBurn ?Force Hyper Tuning ?i Online Hyper Tuning?
Czasami zmiana tych ustawień działa cuda  przy zapisie.
Co do prędkości zapisu trudno mi się wypowiedzieć \nie mam tego Teac a na swoich iHBS i jego OEM nie zauważyłem żeby na x16 najlepiej nagrywał.
Możesz jak coś ten napęd crossflasować do iHBS 112 lub iHBS 312 metodą unlocked flasher -nawet EEprom nie trzeba modyfikować .
Zmiana na Plextor PX-LB950SA wymaga ręcznej modyfikacji EEprom więc jest dużo trudniejsza .
Ale takie zmiany raczej dużo w temacie jakości nie zmienią \firmware od Teac PT11 jest nowszy od ostatnich wydań fw. IHBS 112 PL06 i Plextor PX-LB950SA 1.04
Załącznik 68550
Załącznik 68551
|
No faktycznie różnica w wynikach na obydwu screenach jest ogromna

.
Tak, moja wersja firmware to PT11. Płyty testuje z prędkością 8x. SmartBurn mam włączone , Force Hyper Tuning i Online Hyper Tuning mam wyłączone (jak mam te opcje ustawić?) Jak się robi crossflash? Jest do tego jakiś program?