Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.12.2014, 20:45   #104
BrunetOlkusz
Data rejestracji: 29.11.2014
BrunetOlkusz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Force Hyper Tuning i Online Hyper Tuning( kontrola jakości zapisu w czasie
rzeczywistym i zmiana strategii zapisu w przypadku
słabej jakości zapisu w strategii zapisanej w firmware) przydaje się w przypadku słabszej jakości nośników i w przypadku gdy strategia zapisana w firmware się nie sprawdza.Ustawiania należy jednak metodą prób i błędów dobrać do konkretnych nośników.

Co do crossflash to jedyna metoda to unlocked flasher czyli wgrywamy poprawnie zrobiony bin firmware odblokowanym instalatorem firmware.
W przypadku iHBS112 musi to być pierwszy firmware dla rewizji 112-2 czyli PL01 ,w przypadku iHBS312 musi być pierwszy firmware PL12 do tego modelu.
Oczywiście wgranie wadliwie zrobiony zrzut firmware wysyła laser w kosmos .
Wcześniej na wszelki wypadek robimy kopie Eeprom w programie EEPROM_Utility i firmware od Teac w programie DosFlashV2.0.
Jedynie tym programem udaje się poprawnie zrobić zrzuty firmware z napędów konstrukcji PLD-DH-12B2LH B. Również PL01 i PL12 które służą do crossflash muszą być zrobione tym programem .
Tutaj masz instrukcje jak to wygląda dla Asus BW-12B1ST(OEM iHBS 112) czyli dokładnie wszystko robi się identycznie dla Teac BD-W512GSA
Wielkie dzięki. A czy gdy wgram firmware PL01 to mogę póżniej przejść do PL06? Chciałbym jeszcze wiedzieć czy gdy wgram firmware od LiteOn ihbs 312 (PL12), to czy mogę póżniej przejść do PL17?
Jeszcze 1 post i będę wrzucał screeny z programu opti Drive Control 1.70 I jeszcze 1 pytanie, Dlaczego Nero CD-DVD Speed 4.7.7.16 nie pokazuje parametru Jitter podczas testu płyt DVD podczas gdy Opti Drive Control 1.70 pokazuje Jitter? W biosie mam włączony tryb AHCI, czy tryb AHCI może blokować pokazywanie Jittera? Oczywiście pytania dotyczą nagrywarki Teac BD-W512GSA-K-EU-BT (wersja pudełkowa z oprogramowaniem nero 12).

Ostatnio zmieniany przez BrunetOlkusz : 27.12.2014 o godz. 20:54
BrunetOlkusz jest offline