Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.12.2014, 19:27   #1114
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Podobnie jest tymi operacjami w SC. Jeżeli iPhone ma 2x więcej to aplikacje powinny działać szybciej/wydajniej.
Ale ja pisałem że iPhone ma mocniejszy procesor, a Ty wyciągasz wniosek że aplikacja powinna się szybciej uruchamiać - co ma piernik do wiatraka?

Cytat:
Oznacza to tylko, że iOS ma większe wymagania ?
Nie, to tylko oznacza że wolniej wczytuje aplikacje.

Cytat:
Na filmiku, który zamieściłem autor uruchamia - stara się*uruchamiać*te same aplikacji na dwóch urządzeniach w tym samym czasie. Oczywiście nie jest to super wiarygodny test ale pokazuje jak to wygląda w rzeczywistości.
Aplikacje na iP uruchamiają się z podobną szybkością a czasami nawet delikatnie wolniej
No to ja umieściłem podobny filmik pokazujący procesor Intela w starciu z rzekomo lepszym Snapdragonem
Co nie zmienia faktu, że w grach i wymagających aplikacjach pewnie Snapdragon będzie szybszy.

Cytat:
Jakoś wcześniej gdy jezdziłeś*po Androidzie, to Ci nie przeszkadzało. Co się zmieniło?
Ale w jakim kontekście jeździłem? Bo to że ma maszynę wirtualną i jakieś sandboxy dalej mi się nie podoba - mam z tego tytułu znacznie więcej problemów niż pożytku. Doszło do tego że nie mogę zapisywać danych na kartę pamięci. To się w głowie nie mieści jaki ten system jest ograniczony - albo że tworzyli go ograniczeni ludzie którzy nie mogą pojąć że użytkownik chce coś czasem na kartę zapisać.

Cytat:
W ogólnym rozrachunku aplikacje na iP działają tak samo jak na Androidzie mimo mniejszej wydajności w SC. To oznacza tylko jedno - iOS jako system jest bardziej wymagający.
Jak nie? Jeżeli przeglądarka uruchamia się N razy szybciej, wyświetla daną stronę N razy szybciej, lepiej reaguje na dotyk to znaczy że działa szybciej.
Na jakiej podstawie twierdzisz że aplikacje działają tak samo skoro we wszystkich benchmarkach Apple jest znacznie szybsze?
To że uruchamia się szybciej zgoda, ale renderowanie stron czy szybkość JavaScriptu to raczej już M8 polegnie.

Cytat:
No tak. iPhone wypada słabiej. Myślałem, że to premium.... Ehhh...
Andy, zaczynasz mnie denerować, przez ostatnie kilka postów M8 dostał tak po dupie że ledwo kwiczy, przegrał w każdym liczącym się teście z różnicami rzędu nawet 100%.
A Ty dalej że wypada słabiej. Sorry ale taka dyskusja jest bezcelowa.

Cytat:
Na pewno czytałeś*to co zamieściłem?
200MB RAM mniej dla aplikacji to nie są*duże różnice gdzie telefon ma 1GB!?
Wybacz ale to jest bardzo istotne!
Oczywiście że to bardzo istotna róznica, ale to nie dlatego że iOS 8 jest 64 bitowy bo iOS7 również taki był ...

Cytat:
Za rok wypuszczą iP6+S z 2GB RAM i będzie to rewolucją! Przy iOS 9 system będzie chodził wydajniej niż teraz iP6+ z iOS8. A co z modelami ubiegłorocznymi? HU KERS.
Jeżeli komuś będize to przeszkadzało to kupi najnowszy model - i to cała tajemnica rosnących słupków sprzedaży
Mówisz tak jakby producenci Androidów przejmowali się zeszłorocznymi modelami, póki co to iPhone 4S ma iOS 8.1.2 zamiast 5.0.Tylko w sumie hu jers bo kto dziś chciałby mieć telefon 800Mhz?

Ale która słuchawka z Androidem 2.x dostała oficjalnego Lolipopa? HTC Sensation ma?

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.12.2014 o godz. 19:37
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post