|
@Ed
Zgadza się. Dysk, który kupiłem, przepraszam, dostałem od Mikołaja, kosztował w necie najtaniej 289 z darmową przesyłką, a na miejscu w ME - 299. Zawsze liczę się z możliwością zaginięcia paczki czy otrzymania towaru fabrycznie wadliwego, w związku z czym dopłata 10 zł za możliwość zareklamowania towaru w 10 minut jawi mi się jako opłacalna.
Również nie oglądam telewizji nie zazwyczaj, ale w ogóle. Odechciało mi się ponad dwa lata temu i jak do tej pory nie zachciało na powrót. Telewizor wywiozłem z domu. Stoi u znajomych, czasem nawet włączony. Gdybym kupił nowy - to tylko do konsoli, zamiast monitora.
Rynek dostosowuje się do nowych realiów. Obecnie VOD staje się powszechne, co z jednej strony cieszy również osoby oglądające TV, ale przede wszystkim te, które TV nie oglądają, a jest ich (nas) coraz więcej.
Obecnie przez VOD oglądam m.in. Ranczo oraz PŚ w skokach narciarskich. Co do Rancza, zauważyłem, że dostępne za darmo odcinki mają reklamy, ale jak jednego razu w weekend chciałem się odstresować i zapłaciłem 5 zł za przedpremierowy odcinek, to już reklam nie było. Gdyby dali mi możliwość do tego odcinka darmowego dopłacać 50 gr w celu zdjęcia reklam - bez wahania bym zapłacił, z korzyścią dla TVP, ponieważ za jedno odtworzenie 3 minut reklam dostają sporo mniej.
|