Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.12.2014, 18:48   #1
ci3ply
Data rejestracji: 29.12.2014
ci3ply w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ST1000LM024 - Lenovo y580 Problem z dyskiem?

Witam.
Niecały rok temu dokonałem zakupu laptopa Lenovo y580. Urzekły mnie dobra cena w porównaniu do paramatrów. Procesor i5, gtx660m,4gb ramu, dysk 1Tb. I właśnie, komputer chodził sprawnie do momentu podziału na partycje. Wtedy zaczeła się moja gehenna, która trwa do tej pory. System uruchamia się czasami licząc w minutach, najprostsze czynności takie jak kopiowanie, przenoszenie, otwieranie folderów czy menu start (windows 8.1) trwaja b. długo i ścinają komputer. O dziwo gry działały dobrze, do momentu kiedy zainstalowałem nowego Wolfensteina. Tagedia to mało do powiedzenia. A oglądając jak działą na innych takich samych laptopach nie ma co porównywać. Wyczytałem że dysk montowany w tych lapotopach to porażka. I ja rozumiem że wolno może się kopiować itp. ale tutaj nic nie otwiera się nawet po kliknięciu myszą. Na starym laptopie miałem win 8 i chodziło to lepiej 100x. Z czym może być problem, błagam o pomoc. Wrzucam screen z Crystal Disck Info. Niestety nie potrafie rozszyfrować tych cyferek.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
ST1000LM024 - Lenovo y580 Problem z dyskiem?-smart.jpg  
ci3ply jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online