Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.01.2015, 23:42   #115
BrunetOlkusz
Data rejestracji: 29.11.2014
BrunetOlkusz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez BrunetOlkusz Podgląd Wiadomości
Witam, postanowiłem wrzucić pierwszy screen z testu mojej nagrywarki. TEAC BD-W512GSA. Nagrana płyta to VERBATIM DVD-R MCC 03RG20 (TAIWAN), prędkość nagrywania 16x (u mnie na tej prędkości najlepiej nagrywa). Dodam jeszcze że jeśli coś pozmieniam w opcjach Force HyperTuning, Online HyperTuning, OverSpeed, i SmartBurn to maksymalna ilość błędów PIE dochodzi do 1000. Płyty Verbatim DVD+R MCC 004 (000) (TAIWAN) nagrywają się lepiej (wrzucę kiedyś screena).

Załącznik 68583

Tu jest screen z testu SONY DVD+R 16x którą nagrałem ze 3 lata temu na nagrywarce LG-GSA-H42L, prędkość nagrywania 4x.

Załącznik 68584

Teraz screen z tłoczonej płyty dwuwarstwowej z filmem dvd (płyty nie dało się kopiować na dysk na mojej starej nagrywarce LG-GSA-H42L) a mój nowy TEAC ją skopiował bez problemu

Załącznik 68585

Zobaczcie jak niski jest jitter 7,3 - 7,5%
Porównajcie jitter na 3 screenach i powiedzcie mi czy mój TEAC ma niski jitter czy wysoki bo sam już nie wiem ?
Chodziło mi o to że gdy coś pozmieniam w opcjach Force HyperTuning, Online HyperTuning, OverSpeed, i SmartBurn W PROGRAMIE IMGBURN 2.5.8.0 przed nagramien płyty DVD to wtedy płyta może się nagrać z maksymalną ilością błędów PIE ponad 1000 (zmiana tych opcji nie wpływa na pokazywaną ilość błędów w programie Opti Drive Control 1.70 tylko wpływa na jakość przy nagrywaniu płyty i dlatego jest tak duża ilość błędów gdy coś żle pozaznaczam w tych opcjach przed nagraniem płyty ). Jeszcze nie doszedłem do najlepszego ustawienia tych opcji pod płyty Verbatim Mam nadzieje że zostałem dobrze zrozumiany. I teraz pytanie: czy to normalne że gdy coś pozmieniamy w opcjach Force HyperTuning, Online HyperTuning, OverSpeed, i SmartBurn W PROGRAMIE IMGBURN 2.5.8.0 przed nagramiem płyty DVD to max ilość błędów PIE waha się od poniżej 100 przy innym ustawieniu tych opcji do nawet 1000 przy jeszcze innym ustawieniu? Czy te opcje aż tak zmieniają jakość nagrywania płyt czy tylko mój TEAC BD-W512GSA tak ma? Dodam że te 100 i 1000 błędów wyszło na tych samych nośnikach Verbatim (tzn z tego samego opakowania) ale na różnych ustawieniach tych opcji (gdyby ktoś mnie żle zrozumiał).

Gdzie można tanio kupić płyty BD-R Panasonic i Fortis i jakie jeszcze polecacie płyty BD-R? Chodzi o najlepszą jakość nagrania, bo jeszcze nie testowałem mojego TEAC-a na płytach BD a chciałbym wrzucić wam kilka screenów.

Ostatnio zmieniany przez BrunetOlkusz : 02.01.2015 o godz. 00:12
BrunetOlkusz jest offline