Dyskusja: Jaka drukarka?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.01.2015, 21:01   #965
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Będę musiał w najbliższym czasie trochę podrukować, a starej atramentówki (HP5550 - swego czasu bardzo dobra i w sumie dobrze ją wspominam ) boję się już nawet próbować uruchamiać, więc.. przyspieszę chyba kupno urządzenia wielofunkcyjnego

Przejrzałem, co jest i wstępnie zainteresowały mnie:

Brother DCP-J152W
http://www.ceneo.pl/27130710#tab=reviews_scroll

Epson Expression Premium XP-600

CANON PIXMA MG5550

W sumie najbardziej kusi mnie ta ostatnia - raz, że niedroga, dwa że tanie zamienniki, trzy że generalnie chwalona, plus - w co o dziwo wierzę - pozytywnie oceniona w teście na stronie Pro-test. Epson też jest chwalony, ale już tego modelu nie ma, a z nowymi trudno powiedzieć. Canon wydaje się tu bardziej pewnikiem (Brother sam nie wiem.. niby opinie dobre i zamienniki na pewno dostępne, ale nie do końca wierzę w jakość druku..).

Patrząc na cenę w sumie nawet wziąłbym tego Canona i się zbytnio nie zastanawiał, ale rzuciłem okiem na stronę producenta i tam jest od cholery wyższych modeli, które są dość zbliżone cenowo. Np.:
...........

Poprzeglądałem jeszcze te modele i może przeformułuję pytanie - co jeszcze może mieć urządzenie wielofunkcyjne poza podstawowym funkcjami - za co ewentualnie warto dopłacić.
Po takim pobieżnym przejrzeniu tych wyższych modeli widzę właściwie trzy rzeczy:

- ekran dotykowy (kompletnie mi niepotrzebny)
- czytnik kart pamięci (w zasadzie niepotrzebny)
- drukowanie na płytach (nie obraziłbym się, ale nie jest to mus)

Coś jeszcze może występować? (poza podstawą + łączność Wi-Fi)

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 04.01.2015 o godz. 21:17
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post