Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.01.2015, 14:54   #1128
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Tak powinna.
Nie powinna, bo uruchamianie aplikacji zazwyczaj nie zajmuje procesora tylko I/O. Odpal sobie jakikolwiek duży program na komputerze i zobacz czy procesor stoi ja 100%.
Cytat:
Jedno po części implikuje drugie.
Ale tylko po części więc żadnych wniosków wyciągnąć nie można.

Cytat:
Według Geekbench Snapdragon S4 i Atom Z2560 w SC ma zbliżone wyniki.
Atomek ma ~450 w SC
S4 ma ~480 w SC
Tak, ale S4 ma właśnie 4 rdzenie i we wszystkich benchmarkach a'la Antutu jest przecież mocniejszy. Uruchamianie nie jest ani trochę na podobnym poziomie, chociaż jak widać zawsze umiesz znaleźć jakieś wytłumaczenie
Cytat:
S4 w MC ma już ok 50% więcej. Tylko te 50% odczuje się*tylko kiedy 4 jajka są*równo obracane. Atom jest dwurdzeniowy.
Dokładnie tak, dlatego uważam że 4 jajka w większości przypadków są zbędne. A 6 czy 8 ładnie wygląda głównie na papierze.

Cytat:
Kiedy ja czepiałem się szczegółów iOSa to byłeś bardzo oburzony bo powinno się ogólnie porównywać. Gdy ty schodzisz do szczegółów to już jest ok?
Przypomnij mi o co dokładnie chodziło, bo to czy mówimy o szczególe czy ogóle to kwestia kontekstu.

Cytat:
No i widzisz, to że Ci się nie podoba sandboksowanie aplikacji to twój problem Moim np. zdaniem to świetne rozwiązanie. W aplikacjach desktopowych widać*to coraz częściej - np. Chrome i jego piaskownica.
Piaskownica ma maksymalnie utrudnić wpływ błędu aplikacji na działanie systemu.
Poprawka - widać to tylko w Chrome. Generalnie nie widać tego w niczym innym niż u Google. Jeżeli podobają Ci się ograniczenia wprowadzane przez zbyt daleko idące sandboksowanie - OK. Mi się nie podobają.

Cytat:
CO do maszyn wirtualnych. Przyjeli takie założenie - na tym oparli cały system. Ma to swoje minusy ale ma i plusy. Kiedyś wrzuciłem chyba w tym temacie fajny filmik od developerów robocika odnośnie narzutu jaki generuje VM.
Wyszło, że większy narzut dają*operacje OpenGL. Z tego co pamiętam nie chciało Ci się*obejrzeć.
Muszę przyznać, że w sytuacji gdy telefony mają nie 64MB a 2-4GB RAM i procesory takie jak Snapdragon 800, oraz przy optymalizacjach takich jak ART problem narzutu maszyny wirtualnej to faktycznie sprawa drugorzędna.
W czasach końcówki Androida 2.x który nie miał jeszcze nawet JIT, a telefony miały mniej pamięci to było bardzo słabe rozwiązanie,

Cytat:
Co do karty pamięci założenie developerów (czytałem o tym sporo) było takie aby był większy porządek - aby aplikacja mogła zapisać tylko do swojego folderu.
Ja to rozumiem, tym niemniej powinno być jakieś uprawnienie, w końcu to chyba ode mnie zależy jak mam zamiar dbać o porządek. Może ja po prostu potrzebuje takiej funkcjonalności. Dalej tego nie ciągne bo widzę że się zgadzamy.

Ale chętnie posłucham jak to działa w Lolipopie.

Jeszcze tylko jedna rzecz - uważam że to co robią producenci to znaczy montowanie wewnętrznej pamięci jako SDCARD to *****izm.
Mój poprzedni telefon nie miał takiego rozwiązania - jak chciałeś zrobić zdjęcie to musiałeś dokupić kartę SD bo nie miał jak zapisać - ale w systemie był porządek. Dokupienie karty 2GB za 10zł czy nawet dorzucenie do zestawu to chyba nie problem?

Cytat:
Na tych co zamieściłem jest inaczej (:
Ale nawet gdyby iP był lepszy o 100% w każdym benchmarku, to i tak tego nie widać w rzeczywistośći!
Widzisz to zupełnie jak Zenfone 5 i LG G2. Aplikacje na oko działają tak samo. Ale gdyby odpalić jakąś gierkę - to G2 Zenfonika zjadłby na śniadanie.

Cytat:
Powiedziałbym, że DOSTAJE PO DUPIE!
...
W tylu testach lepszy a w rzeczywistości?
Ale znowu pokazujesz uruchamianie aplikacji a nie ich realne działanie.
Pokaż jakiś film z działaniem

Cytat:
No i M8 się*nie zgina
+1

Cytat:
Tylko iOS7 to taki wcześniak. Dopiero iOS8 i iP6/6+ czerpią z tego pełnymi garściami. Widać*to też w zapotrzebowaniu na RAM.
To już jakieś wróżenie ze szklanej kuli Absolutnie nie czuje sie na siłach oceniać iOS7 i to dlaczego jest "wcześniakiem".

Cytat:
Myślisz, że Apple się przejmuje zeszłorocznymi modelami? lol Oni je mają*w d. Co z tego, że są*aktualizacje jak użytkownicy na nie klną - spowlaniają telefon. Jak nie wierzysz to poczytaj sobie forum chociażby na MyApple a zobaczysz.
Na forum zazwyczaj wchodzi się jak się ma problem. Mamy na forum paru posiadaczy ajfonów - przecież mozemy zapytać.

Cytat:
1GB ramu dali po to aby za rok te same osoby kupiły wersję z 2GB bo na tej po 3 kartach w przeglądarce będą*mieli przeładowanie. Subtelne postarzanie produktu.
Co by nie mówić mieć 1GB RAM jest gorzej niż 2GB i na pewno starczy na krócej. Nic dodać nic ujać.

Cytat:
A dlaczego od razu oficjalnego?
Ponieważ ja chce żeby to działało, a nie mieć wersję alpha taką, że kamerka nie działa albo GPS. Jak mam instalować takie coś to wole zmienić telefon albo zostać przy starym systemie.
Cytat:
W przypadku iPhona jak nie dostaniesz oficjalnego updejtu to nie masz nic. W przypadku słuchawki z Androidem jak zostaniesz wyruchany przez producenta, to masz dużą szansę na alternatywny soft - aka CM.
Raz, że wgranie go nie jest takie proste. Dwa że zapewne tracisz gwarancję. Trzy że tylko najpopularniejsze modele (dobre i to).

Cytat:
Cóż według filozofii pewnej osoby z forum (nie podam personaliów bo obawiam się o życie) jeżeli coś mnie nie spotkało to nie istnieje. Mi telefon nie wybuchł to tego problemu nie ma!
W ten sposób możesz już nie wklejać linków o problemach z Apple.
Bo ja ich produktów nie posiadam i problemu nie ma
Cytat:
Tak btw to telefony się*ładuje? Odkąd pamiętam, to gdy mi się*rozładował szedłem do sklepu i brałem nowy. Mówisz, że da się je ładować?
Koleżanka mi pokazała, taki kabelek jest wiesz.. okazało się że w pudełku miałem
I kurde normalnie teraz można wymieniać aż raz na tydzień
Ile czasu zaoszczędzone do chodzeniu po sklepach
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post