Cytat:
Napisany przez czechoj
|
a rano chciałem napisać - w ramach żartu - że Apple jeszcze opatentuje 'krzywe' telefony... Cóż.. mogłem się pospieszyć
Przy okazji zapytam - miałem przez dłuższy czas problem z czasem pracy na baterii iPada Mini. Wytrzymywał max jeden dzień, czasami i połowę (ale praktycznie bez używania - tylko na czuwaniu). Łączyłem to z oprogramowaniem, bo pisano o podobnym problemie przy ostatniej wersji. Ale aktualizacje były, a problem pozostawał.
Ostatnio trochę mniej używałem tabletu (ale po 10-15 min. dziennie tak), ale.. nie masiałem do też ładować od jakiś 10 dni. To nieporównywalne z tym, co było do tej pory. Zacząłem się zastanawiać, co się zmieniło - ani nic nie aktualizowałem, ani specjalnie nie wyłączałem (ręcznie) wszystkich programów (co próbowałem robić wcześniej - ale nic nie dawało) - Skype i FB były w tle, bo wiadomości przychodziły. Nie miałem pojęcia, skąd ta różnica.
W końcu uświadomiłem sobie, czemu tablet ostatnio mniej używałem - skończyła mi się karta na internet, a nie miałem czasu zamówić nowej. Stara była wiec zamontowana, ale nieaktywna.
I teraz pytanie - czy to może mieć aż takie znaczenie? Czy utrzymywanie połączenia przez 3G (LTE) może aż tak zżerać baterię?
(na dniach dostanę nową to przetestuję, ale tak z ciekawości wcześniej)