Najwyższy czas zauważyć że nadszedł rok 2015 i sondy stają się nieaktualne pod względem tematu jak również modeli .
Drogi są dwie albo sondy do zrobienia od nowa bądź aktualizacja o nowe modele \wycofanie starych nie dostępnych na rynku pierwotnym i
zmiana daty w temacie np na 2015r lub 2014\2015r ?
Ponieważ moje zaangażowanie\testy itp itd gdzie poświęcam swój własny czas zostały w ostatnim czasie w jakiś sposób ocenione i od tego
czasu nie mam zamiaru publikować swoich testów\opinii \nowości tutaj dopóki działy CD\DVD\Bluray nie będą zarządzane\moderowane na poziomie
działu "Konsole" gdzie kolega @Berion wykonuje tytaniczną i profesjonalną pracę dla której ja maniak napędów optycznych
zaczynam zawsze wizytę na forum od jego działu.Bo nie może tak być że ja dostaję po ~20~30 PW na tydzień ponieważ ludzie piszą że
boją się \wstydzą \nie mają przyjemności zadać pytania\problemu na forum i do tego od wielu osób takich od których można się wiele nauczyć....
Ponieważ ograniczyłem do minimum udział w forum to jest oczywiste że nie chcę sygnować sond bo jak coś robię to robię to porządnie i
biorę za to odpowiedzialność i staram się na wszystkie problemy odpowiedzieć\pomóc\doradzić itp itd....
Mam nadzieję że znajdzie się ktoś komu będzie się chciało wykonać aktualizację \bądź nową sondę żeby nie było sytuacji jak poprzednio w temacie Sondy DVD że przez pod nad 5 lat straszyła stara z dawno
niedostępnymi modelami.
Zostawiam w spadku dla porządku info jakie zmiany zaszły na dzień dzisiejszy-może następca jak się jakiś znajdzie będzie miał ochotę skorzystać\
poprawić \zmodyfikować ,uzupełnić,....itp itd .
W przypadku napędów BluRay niestety odszedł z mojej listy sondy 2014r na zawsze model LiteOn iHBS 112\312
Reszta w zasadzie jest dostępna w detalu choć niektóre modele bardzo ciężko dostepne ale są
(SONY BD-5300S \Plextor PX-LB950SA \Pioneer BDR-208DBK\208EBK\BDR-S08XLT)
Pojawił się na rynku w PL do tej pory niedostępny model Teac DD-W512GSA \na świecie pojawił się nowy KING profesjonalny
model Pioneer z serii PR1-- BDR-PR1 ML|MC z możliwością testowania plyt BluRay ( RSER , Burst Error czyli jak w profesjonalnych analizatorach BluRay-
do tego możliwe jest testowanie wszystkich czterech warstw LO,L1,L2,L3 czyli nawet płyt BD-R XL 128GB w programie Pioneer Utility Error Rate )
Można również dodać bardzo ostatnio popularne i poszukiwane slim\zewnetrzne USB jak Samsung SE-506AB\BB\CB ,Panasinic P-700 i jego klony
Masthita\Platinet UJ260 czy Pioneer BDR-XU03T ,Asus SBW-06D2X....
To by było na tyle z mojej strony w temacie..
|